Estàs a: > > El Patronat Sud-Nord lliura els premis Manuel Castillo d’investigació i periodisme per la pau i la cooperació

El Patronat Sud-Nord lliura els premis Manuel Castillo d’investigació i periodisme per la pau i la cooperació

Premis Manuel Castillo 2011

Premis Manuel Castillo 2011

La periodista de RNE Pura Gómez i el treball de la investigadora María Jesús Martínez, guardonades en aquesta edició

La Universitat de València ha atorgat els guardons de la tercera edició dels premis Manuel Castillo sobre la pau i la cooperació al desenvolupament. Es tracta d'una iniciativa organitzada pel Patronat, que ara presideix Guillermo Palao Moreno, amb la qual es compleix el llegat de Manuel Castillo, professor que va exercir a València, es va haver d'exiliar a Mèxic i va deixar el seu llegat a la Universitat per fomentar els estudis sobre la pau i la cooperació entre pobles i nacions.


El premi, creat el 2009 pel Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València, mira de distingir els treballs científics i periodístics sobre aquesta temàtica per sensibilitzar l'opinió pública. Els guardonats d'enguany -per unanimitat del jurat en ambdues categories- han estat la investigadora valenciana María Jesús Martínez Usarralde i la periodista de RNE Pura Gómez.

La cerimònia de lliurament dels premis va tenir lloc el passat 27 de febrer, a la Sala de Juntes del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

En la modalitat de periodisme, el jurat va decidir guardonar Pura Gómez per dirigir el programa solidari de RNE a la Comunitat Valenciana, "Sin Fronteras". Des de fa més de quinze anys, aquest programa, amb la promoció de valors com ara la solidaritat, la pau i els drets humans contribueix des de les ones al canvi social. De fet va ser el programa pioner de la ràdio a la Comunitat Valenciana sobre aquests temes i continua sent l'únic programa sobre solidaritat que es realitza a nivell autonòmic a RNE. Pura Gómez treballa des de fa vint anys per a RNE en els serveis informatius tot i que ha col·laborat en altres mitjans, com ara el diari La verdad, l'Agència Efe i El País.

D'altra banda, en la modalitat de monografies d'investigació, el jurat va decidir premiar el treball de María Jesús Martínez Usarralde "Coop(Red)acción o cuando la cooperación al desarrollo se hace red: webgrafia comentada para su docencia e investigación". Ha coordinat el monogràfic sobre "Cooperación al Desarrollo en Educación: Alianzas con Educación Comparada desde la Perspectiva de Desarrollo" (Revista Española de Educación Comparada, núm. 17, /2011).

Data d'actualització: 28 de Març de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar