Estàs a: > > La Biennal Martínez Guerricabeitia selecciona l´obra de Xisco Mensua

La Biennal Martínez Guerricabeitia selecciona l´obra de Xisco Mensua

Biennal Martinez Guerricabeitia. 2012

Biennal Martinez Guerricabeitia. 2012

L´obra és un políptic de dotze dibuixos que reflexiona sobre
l´inexorable pas del temps i l´absència

El Patronat Martínez Guerricabeitia ha seleccionat, entre les 20 obres participants en l'11 Biennal Martínez Guerricabeitia, l'obra de Xisco Mensua "No return". Aquesta obra passarà a formar part de la col·lecció d'art contemporani donada per l'empresari Jesús Martínez Guerricabeitia a la Universitat de València.
El Patronat ha valorat, en paraules del director d'activitats, José Pedro Martínez, "la sintonia d'aquesta peça amb la idiosincràsia de la col·lecció Martínez Guerricabeitia".
"No return", de Xisco Mensua (Barcelona, 1960), és un políptic compost per dotze dibuixos. La primera imatge és una frase dibuixada: "No return". A partir d'ací, com construint un relat, ordenats en tres files de quatre dibuixos, estrictament disposats i buscant un ordre compositiu, se succeeixen personatges, escenes i paisatges realitzats en tinta sobre paper. Imatges d'origen fotogràfic o que fan referència al món del cinema, o que són directament extretes de pel·lícules de Tarkovsky, Pasolini, Antonioni o Rossellini. De la fotografia o la pel·lícula al dibuix, la migració de la imatges d'un mitjà a un altre accentua la polisèmia dels motius visuals. A través d'aquesta obra, segons Xisco Mensua, ha volgut expressar "el trajecte de la vida dels éssers que per definició no té marxa enrere. És un relat més o menys unitari, el tema del qual és la memòria que sempre comporta la constatació d'una pèrdua". Per tant, "No return" al·ludeix a l'inexorable pas del temps i al drama inevitable de la mort i l'absència.
La Biennal Martínez Guerricabeitia es pot veure al Museu de la Ciutat fins al proper dia 8 d'abril, ja que s'ha prorrogat.

 

Data d'actualització: 27 de Juliol de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar