Una exposició al Rector Peset reivindica la imatge de la dona en la música
Estás en: > > Una exposició al Rector Peset reivindica la imatge de la dona en la música

Una exposició al Rector Peset reivindica la imatge de la dona en la música

Liberto peiró

Liberto peiró

El Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València acull l’exposició de fotografies ‘En clau femenina. Dones a l’escenari’ de Liberto Peiró. La mostra es pot veure a la Sala de la Muralla en horari d’11 a 19 hores de dimarts a diumenge fins el pròxim 10 de juny. A més, compta amb diverses activitats complementàries que es desenvoluparan al llarg del mes de maig i juny com ara taules redones, xarrades i dos Synth-pop.

Introduir-se en l’arxiu fotogràfic que Liberto Peiró ha forjat al llarg de 30 anys és endinsar-se en un viatge, a través de més de cinc mil concerts, que possibilitarien articular la història de la música popular local, nacional i internacional a través de les seues fotografies.

En paraules d’Eduardo Guillot, periodista i comissari de l’exposició: “Les fotografies de Liberto Peiró sonen. Cada imatge que capta la seua càmera en un concert és un crit ferotge o un murmuri a l’oïda. Cada expressió, cada gest que immortalitza a través de l’objectiu explica tant l’artista com els seus discs. Són fotografies que s’escolten”.

El centenar d’imatges que conformen aquesta exposició han estat seleccionades per Liberto Peiró i Eduardo Guillot, amb la intenció de fer visible el paper de la dona en la música. Les fotografies de Liberto Peiró transmeten dones amb caràcter, actitud, sensibilitat, personalitat. Dones sense por de mostrar les seues emocions en un món en el qual han estat tradicionalment infravalorades respecte als seus companys masculins, dones que parlen alt i clar.

Liberto Peiró és fotògraf de concerts des de finals dels anys 80. Les seues fotografies han aparegut en revistes com On The Rocks, Rolling Stone, Heavy Rock, Enderrock, Rockdelux. Especialitzat en cobertura de festivals, ha sigut fotògraf oficial del Low, FIB, Medusa Sunbeach o WAM entre altres. Actualment, dirigeix l’edició Comunitat Valenciana de la revista mensual Mondo Sonoro.

L’exposició es complementa amb diverses activitats. Per una banda tindran lloc dos espais de diàleg, amb el títol ‘Fer visible allò invisible: Dones en el món de la música’, l’11 de maig, amb la participació de Neus Aulló, Diana Aller i Soledad Vélez; i l’1 de juny, amb la participació de Marta Margalef, Marga Landete i Monty Peiró. Així mateix se celebraran dos showcases: el dia 25 de maig Cabiria, que farà el seu debut a València, i el 8 de juny per a tancar les activitats complementàries actuarà Caliza.

Fecha de actualización: 12 de Mayo de 2017
Published in: Exposiciones

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar