Estàs a: > > ´Paraules o persones´, campanya de la Universitat per eliminar els prejudicis sobre els immigrants

´Paraules o persones´, campanya de la Universitat per eliminar els prejudicis sobre els immigrants

La Universitat de València i el Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València s'han adherit, oferint els campus universitaris, a la campanya Paraules o Persones?, una iniciativa que ha desenvolupat l'ONG Valencia Acoge per canviar els tòpics i prejudicis que es construeixen diàriament sobre la immigració.

Els dies 2 i 16 de desembre, a la Facultat d'Economia i a l'Aulari Interfacultatiu de Farmàcia, respectivament, s'instal·laran dos panells gegants que s'aniran conformant al llarg d'aquests dies amb les cares de totes les persones que hi participen. La campanya, que és l'única iniciativa solidària espanyola seleccionada en la novena edició de la convocatòria internacional Ideas that Matter, proposa un joc visual a tot aquell espectador que es faça una fotografia.

A partir d'ací, les imatges es processen i donen forma a un gran panell amb les cares de tots els participants. L'originalitat és que el rostre es dibuixa amb paraules en comptes de traços o línies, per comunicar així els missatges que desmunten la base en què es fonamenten els estereotips de la immigració. I sempre amb el rigor de les dades estadístiques i informacions contrastades, a diferència de la falta d'arguments sobre la qual se sustenten els prejudicis sobre la immigració.

Aquest plantejament conceptual i visual, mitjançant el qual qualsevol espectador queda retratat, pretén invitar totes les persones que ho desitgen a participar-hi a través de missatges que configuraran les seues cares.

La campanya Paraules o Persones? ha estat desenvolupada pel dissenyador gràfic Santi Sánchez i Valencia Acoge. La finalitat d'aquesta ONG és millorar les condicions de vida de les persones immigrants que viuen a la ciutat de València, amb l'oferiment d'un lloc d'acollida i suport, a més de treballar per transformar les dures condicions jurídiques, laborals i socials que avui dia hi ha a Espanya.

 


Data d'actualització: 10 de Desembre de 2008

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar