Estàs a: > > El festival Serenates ofereix sis concerts al claustre del Carme

El festival Serenates ofereix sis concerts al claustre del Carme

Serenates 2012

Serenates 2012

Del 25 al 30 de juny se celebra una nova edició del Festival Serenates, que organitzen la Universitat de València i l´Institut Valencià de la Música, amb la col·laboració del Consorci de Museus.jpg
En aquesta ocasió, a causa de les obres de recuperació del Centre Cultural La Nau de la Universitat, el festival SERENATES tindrà lloc al claustre gòtic del Centre del Carme. Els sis concerts comencen a les 22:30 hores. L'entrada és lliure (caldrà recollir a partir d'una hora abans del començament) i limitada a la capacitat del recinte.

Aquest festival que naix en els anys 80 amb la idea d'utilitzar el claustre de l'edifici històric de la Universitat com a marc per a oferir al públic valencià un festival musical d'estiu ha estat una bona plataforma per a la promoció i la difusió de grups valencians. Les Serenates esdevingueren ja des de les seues primeres edicions -fa tres dècades- un rotund èxit de públic, omplint any rere any totes les cadires disponibles. Cal destacar que en l'última edició del festival el públic assistent superà els 4.474 persones, el que suposà un augment del 24% sobre l'edició anterior.

El festival Serenates ha dedicat especialment la seua programació a la música composada i interpretada principalment per músics valencians; línia que es consolida de nou en l'edició de 2012, en la qual tots els intèrprets són valencians.

Dilluns 25 de juny: Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dirigida per Hilari Garcia. L'Orquestra presenta un programa amb música dels grans compositors del segle XX d'Amèrica llatina. Un concert plantejat com un viatge de sud a nord, que va des de les músiques de la Pampa argentina fins als ritmes de Veracruz i d'altres territoris mexicans.

Dimarts 26 de juny: el grup Harmonia del Parnàs, dirigit per Marian Rosa, ofereix el concert ‘Ícaro de l'amor', un programa que pretén involucrar a l'espectador en un viatge per la música espanyola dels segles XVII al XVIII prenent com a fil conductor la suggeridora temàtica amorosa.

Dimecres 27 de juny: el quintet de metalls Spanish Brass junt amb el cantaor Pepe el Butifarra interpretan el programa Metalls d'Estil, amb diverses peces encarregades a distints compositors valencians i inspirades alhora en obres tradicionals valencianes.

Dijous 28 de juny: de nou actua l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, però amb la secció de cambra, sota la batuta de Hilari Garcia. L'actuació comença amb el concert per a arpa i orquestra de Händel, interpretat pel jove solista Onofre Casades, i continua amb una sèrie de peces de Britten, Gounod i Xostakóvitx per a orquestra de cambra.

Divendres 29 de juny: actuació de la Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner amb el programa Madre de Deus: Lírica i litúrgica de l'Espanya medieval que ofereix un recorregut per les obres escrites en Espanya al llarg dels segles XII al XV que anirà des de les Cantigas a Santa Maria d'Alfons X El Savi, fins al Cant de la Sibil·la.

Dissabte 30 de juny: concert de l'Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres, amb un programa variat que va des de la polifonia religiosa del segle XVI, passant per la Missa de Stravinsky i fins a la sèrie de l'àngel d'Astor Piazzolla.

Tots els concerts comencen a les 22:30 h al Centre del Carme, amb entrada gratuïta (aforament limitat).

Data d'actualització: 21 de Desembre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar