Estàs a: > > Més de 2.500 persones han assistit als sis concerts de ‘Serenates al Claustre’ en el Centre del Carme

Més de 2.500 persones han assistit als sis concerts de ‘Serenates al Claustre’ en el Centre del Carme

Orquestra Filharmònica

Orquestra Filharmònica

El festival ‘Serenates’, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de la Música, amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, i la direcció tècnica del Patronat d’Activitats Musicals, ha reunit a més de 2.500 persones en el claustre gòtic del Centre del Carme durant els sis dies de concerts.jpg
‘Serenates', que va concloure aquest dissabte amb l'actuació de l'Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres, ha completat el 100 per cent de l'aforament en cadascuna de les actuacions, i s'han arribat a organitzar-se llargues cues per a la recollida de les entrades, completament gratuïtes.

L'aforament màxim del claustre gòtic del Centre del Carme es va establir en 450 espectadors per a la majoria dels concerts, llevat dels oferits per l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, que es va reduir per a 400 persones.

Precisament, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dirigida per Hilari Garcia, va ser l'encarregada d'obrir el festival, dilluns passat, amb un concert dedicat als grans compositors del segle XX d'Amèrica Llatina.

Dimarts, el grup Harmonia del Parnàs, dirigit per Marian Rosa, va oferir un programa dedicat a la música espanyola dels segles XVII al XVIII de temàtica amorosa.

El quintet de metalls Spanish Brass i Pepe el Butifarra va interpretar dimecres el programa Metalls d'Estil, amb diverses peces encarregades a diferents compositors valencians i inspirades al mateix temps en obres tradicionals valencianes.

El segon concert de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, que es va celebrar dijous, es va dedicar a la música de cambra. Sota la batuta d'Hilari Garcia, i amb l'actuació del solista Onofre Casadas, es van oferir peces de Händel, Britten, Gounod i Xostakóvitx.

Dirigit per Carles Magraner, el programa ‘Mare de Deus: Lírica i litúrgica de l'Espanya medieval', oferit per Capella de Ministrers, va tindre una gran acollida la nit del divendres.

L'Orfeó Universitari de València va posar el fermall d'or amb un programa variat, des de la polifonia religiosa del segle XVI, fins a la sèrie de l'àngel d'Azor Piazzolla.

Una nombrosa varietat d'estils i èpoques del panorama musical, a càrrec de grups i orquestres eminentment valencians, és la clau de l'èxit del Festival Serenates, que duu més de 30 anys en el cartell. En aquesta edició, ‘Serenates al claustre' s'ha celebrat per primera vegada en el Centre del Carme a causa de les obres de recuperació del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Data d'actualització: 21 de Desembre de 2012
Publicat en: Música, Música, Principal

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar