Estàs a: > > Escena Erasmus presenta el projecte europeu Erasmus+ Scene Network a Marburg

Escena Erasmus presenta el projecte europeu Erasmus+ Scene Network a Marburg

Erasmus+ Scene Network a Marburg

Erasmus+ Scene Network a Marburg

El passat 6 de juny es va presentar a la Universitat de Marburg (Alemanya) el projecte europeu Erasmus+ Scene Network. Aquest projecte en xarxa està integrat per la Universitat Philipps de Marburg, la Universitat de Pàdua i la Fundació General de la Universitat de València, a més de la companyia de teatre CRIT. El calendari inicial de treball abastarà dos cursos acadèmics i està prevista la seua presentació també a Pàdua i a València.

El projecte pretén posar en valor les seus locals d´Escena Erasmus organitzades en aquestes tres ciutats i aprofitar el potencial creatiu de la comunitat Erasmus i dels estudiants locals per a realitzar un procés de treball sobre la didàctica del teatre en grups multiculturals, la reflexió constant de l´Europa actual a través de les dramatúrgies i la intervenció artística d´integració d´altres cultures diverses a les europees. 

Erasmus+ Scene Network presenta un calendari de treball de dos cursos acadèmics. En aquest primer curs acadèmic s´han realitzat les trobades transnacionals de València i de  Marburg, on s´ha dissenyat el manual de treball per a la futura xarxa Erasmus Scene Network i on s´han  establert les diferents línies artístiques i de gestió que es conclouran l’any vinent en una gran trobada cultural internacional a la ciutat de València. 

A l´acte, hi van assistir: el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Súria, la directora de l´Oficina de Relacions Internacionals de la Universitat de Marburg, Christina Böhle, la delegada del rector per a la Promoció de les Arts Escèniques de la Universitat de Pàdua, Caterina Barone, els directors de la companyia de teatre CRIT, Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero, i els coordinadors de la seu Dramarasmus Marburg, Matthias Hauk i Romy Semler.

Cristóbal Suria, gerent de la  Fundació General de la Universitat de València, capdavantera d´aquesta acció Erasmus+, va recordar que aquest projecte “va ser el millor puntuat de tots els que es van presentar a la convocatòria espanyola del 2016”. I va valorar molt positivament l´oportunitat que ofereix en l´àmbit de la  creació escènica, “per les seues capacitats de cohesionar les seus locals d´Escena Erasmus ja existents als  països representats i perquè serà capaç de reflexionar de  manera pràctica sobre les noves realitats europees que viuen a hores d’ara les nostres societats”,  en referència a l´objectiu d´implicar en les produccions artístiques diferents ONG dedicades a l´àmbit dels drets humans.

La trobada de Marburg continuarà fins aquest divendres. No solament s’hi traçaran les línies mestres del projecte per a l´any que ve sinó que es promocionarà el projecte Escena Erasmus entre el col·lectiu universitari a través de tallers i  trobades amb els professors de València, Marburg i Pàdua. La propera trobada transnacional es farà a la ciutat de Pàdua el pròxim mes de setembre.

Data d'actualització: 27 de Setembre de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar