Estàs a: > > El 66% dels titulats de la Universitat manté el seu lloc de treball en la darrera dècada, segons un estudi de l’OPAL

El 66% dels titulats de la Universitat manté el seu lloc de treball en la darrera dècada, segons un estudi de l’OPAL

Treball en un laboratori.jpg

Treball en un laboratori.jpg

En el marc de l’Estudi d’Inserció Laboral dels Titulats i Titulades de la Universitat, l’OPAL està fent un seguiment de la trajectòria laboral d’una mostra de titulats i titulades de diferents especialitats que van acabar els seus estudis en 2002 i 2003. D’aquest estudi es desprén que el 66% dels titulats des de 2002 ha mantingut el seu lloc de treball en els darrers deu anys.jpg
El primer seguiment es va realitzar passats dos anys de la finalització dels estudis (entre 2004 i 2005), el segon passats sis anys (entre 2008 i 2009) i el tercer s'està desenvolupant passats deu anys de la titulació (entre 2011 i 2013). Fins a hui, aquest estudi ha completat el seguiment d'una mostra de 379 titulats i titulades de 33 titulacions de totes les àrees acadèmiques. En l'estudi de l'evolució de la trajectòria laboral s'ha parat esment a la taxa d'ocupació i a les característiques de l'ocupació exercida en cada entrevista.

Quant a la taxa d'ocupació, les dades mostren variacions del percentatge de titulats i titulades empleats al llarg dels tres moments de seguiment. Mentre que en el primer seguiment el 75% de la mostra tenia ocupació, aquest percentatge va ascendir al 91,6% en el segon seguiment, i es va situar en el 86,5% en el tercer. Així mateix, les dades indiquen que el 66% de la mostra enquestada tenia ocupació en els tres moments de seguiment.

Pel que fa a l'evolució de la qualitat de l'ocupació, dins de la mostra que va manifestar tindre ocupació en els tres seguiments, s'observen variacions del percentatge de titulats i titulades amb ocupacions de qualitat (ocupacions que requerien estudis universitaris i estaven bastant o molt relacionats amb la titulació). En concret, les dades indiquen que el 71,2%, el 78,8% i el 77,6% dels enquestats tenia una ocupació de qualitat en el primer, segon i tercer seguiment, respectivament.

L'increment del percentatge de titulats amb ocupacions de qualitat en els últims dos seguiments respecte del primer suggereix que l'acumulació progressiva de capital humà i social facilita un major accés a ocupacions de qualitat, encara que el descens en aquest percentatge en el tercer seguiment respecte del segon deixa veure els efectes de la crisi econòmica.

Associat a les variacions en els percentatges de titulats i titulades amb ocupacions de qualitat, s'observen variacions de la satisfacció laboral global dels titulats i titulades que tenien ocupació en els tres moments temporals. Així, la mitjana de la satisfacció laboral -mesura en una escala de 0 (res satisfet) a 10 (molt satisfet)- ha variat de 7,1 en el primer seguiment, a 7,9 en el segon i a 7,7 en el tercer.

L'any 2013 estaran disponibles les dades dels tres seguiments del conjunt total de les 52 titulacions incloses en l'estudi, la qual cosa permetrà analitzar la trajectòria laboral d'una mostra major de titulats i titulades.

Data d'actualització: 30 d'Agost de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar