Estàs a: > > Una estudianta i un metge de la Universitat participen en els Jocs Paralímpics de Londres

Una estudianta i un metge de la Universitat participen en els Jocs Paralímpics de Londres

Monica Merenciano, esportista.jpg

Monica Merenciano, esportista.jpg

L’estudianta i esportista de la Universitat de València Mónica Merenciano i el metge del Gabinet de Suport a l’Esportista de la Universitat de València, Miguel Ángel Buil, estaran presents en els Jocs Paralímpics de Londres, que se celebren del 29 d´agost al 9 de setembre. No és la primera vegada que la judoca de 27 anys afronta un repte de tal magnitud. De fet, Merenciano ja va ser bronze en les dues últimes Paralimpíades: Atenes (2004) i Pequín (2008).jpg
A més, al llarg de la seua trajectòria ha aconseguit sengles medalles en campionats d'Europa i del món. "En aquesta ocasió, la classificació va ser una mica més dura", indica l'estudianta que forma part del Programa d'Esport Adaptat de la Càtedra Divina Pastora de la Universitat de València, perquè segons explica, després de l'any 2010 en blanc per a puntuar en les Paralimpíades es va veure obligada a obtindre bons resultats en totes les competicions de 2011 i va aconseguir la classificació després de quedar primera en el Campionat d'Europa i tercera en el Campionat del Món.

Per aconseguir aquests resultats ha sigut crucial, d'acord amb l'esportista que va recalar en el judo després de practicar taekwondo, l'ajuda dels seus dos entrenadors, Vicente Rochela i, sobretot en els últims temps, de la seua filla Sara, amb la qual porta treballant més de dos anys. De fet tots dos acompanyaran l'esportista a Londres. I a més de l'ajuda tècnica dels dos entrenadors, per a Merenciano també ha sigut fonamental la col·laboració que presta el Programa d'Esport Adaptat a través de la Càtedra Divina Pastora de la Universitat, per a compatibilitzar la carrera universitària i l'esportiva. Gràcies a aquest programa els esportistes disposen d'un servei sanitari, a més de tutors acadèmics per a solucionar problemes ivats de les interferències entre els calendaris acadèmic i esportiu.

En aquestes Paralimpíades, l'esportista espera "pujar al podi" i assegura que li "encantaria millorar resultats". Merenciano està a punt d'obtindre la titulació de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport en la Universitat de València però prosseguirà vinculada a la institució perquè s'acaba de matricular en el grau de Fisioteràpia. Fins al 24 d'agost que arribarà a Londres, l'única valenciana en l'equip de judo paralímpic apura els dies a València amb vista a les dues concentracions del combinat espanyol prèvies a les Paralimpíades: a Alacant, la setmana pròxima, i després a Mallorca.

L'equip paralímpic valencià està integrat per catorze esportistes i va ser presentat en una cerimònia organitzada per la Feació d'Esport Adaptat de la Comunitat Valenciana (FESA) la setmana passada.

A més de Merenciano, també estarà present en la capital anglesa el metge Miguel Ángel Buil. El director mèdic del Gabinet de Suport a l'Esportista de la Universitat de València ha sigut un dels cinc metges seleccionats (l'únic valencià) pel Comité Paralímpic Espanyol per a aquesta cita. Per a Buil, participar en aquesta competició representa "un orgull, perquè dins de les metes d'un metge en el món de l'esport sempre estan uns Jocs Olímpics". Durant la seua estada a Londres, l'equip sanitari, integrat per cinc metges i dotze fisioterapeutes, deuran atendre fonamentalment els 142 esportistes del contingent espanyol, a més d'assistir a la resta de la delegació, si fóra necessari.

Segons explica Buil, que integra l'equip que viatjarà d'avançada per a preparar les instal·lacions, dins de la vila olímpica es constituirà la Clínica Espanya, per a atendre les consultes com si es tractara d'un centre d'atenció primerenca i si l'esportista requereix d'una atenció més especialitzada podrà ser ivat al servei mèdic que habilitarà en la vila olímpica el LOCOG (London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games) i que exercirà com a centre d'especialitats. S'han assignat fins a tres hospitals a Londres per a assistències que requerisquen atenció hospitalària.

Data d'actualització: 31 d'Agost de 2012
Publicat en: Integració

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar