Estàs a: > > Sabies que l´escriptora Elia Barceló va ser antiga alumna de la UV?

Sabies que l´escriptora Elia Barceló va ser antiga alumna de la UV?

Sabies què?

Sabies què?

Apropa´t a la història de la teua Universitat
Elia Barceló (Elda, Alacant, Espanya, 29 de gener de 1957).

Elia Barceló va nàixer a Elda, Alacant, el 1957. Va estudiar Filologia Anglogermànica a la Universitat de València (1979) i Filologia Hispànica a la Universitat d'Alacant (1981). Es va doctorar en Literatura Hispànica per la Universitat d'Innsbruck, Àustria (1995), amb una tesi sobre els arquetips del gènere de terror en els relats fantàstics de Julio Cortázar.

Des del 1981 viu a Innsbruck, on treballa de professora de literatura hispànica, estilística i literatura creativa a la Facultat de Lletres de la Leopold-Franzens-Universität. Durant deu anys va dirigir el grup de teatre universitari Tachuela, que muntava obres d'autors espanyols.

Ha publicat novel·les, assaigs i uns quaranta relats en antologies i revistes espanyoles i estrangeres (Alemanya, Argentina, Bèlgica, Xina, Estats Units, França, Itàlia, Grècia, Hongria, Mèxic). Part de la seua obra ha estat traduïda al francès, italià, alemany, català, anglès, grec, hongarès, holandès, danès, noruec, suec i esperanto. El 1994 i 1995 va col·laborar en El País de las Tentaciones amb articles d'opinió.

Ha rebut el Premio Ignotus de Relato Fantástico de l'Asociación Española de Fantasía y Ciencia Ficción (1991), per al qual ha estat nominada en tres ocasiones més (el 1994 -en dues categories- i el 2000), el Premi Internacional de Novel·la Curta de Ciència Ficció de la Universitat Politècnica de Catalunya (1994), el Premio EDEBÉ de Literatura Juvenil (1997) i tres vegades un accèssit del Premio Internacional de Relatos Paradores de España (2001, 2002, 2004).

L'any passat va guanyar el Premio Literario-Gastronómico Pou de la Neu (desembre 2005) amb el relat Una comida en el campo.

La seua novel·la El secreto del orfebre ha estat traduïda a deu idiomes i ha aparegut com a audiollibre en alemanys i en suec; Disfraces terribles acaba d'aparèixer a Alemanya i pròximament es publicarà en uns altres dos països. El vuelo del Hipogrifo acaba de ser contractat per l'editorial alemanya Piper, que ha publicat les seues altres dues novel·les.

Participa regularment en la Semana Negra de Gijón, on ha portat tallers literaris junt amb Luis Sepúlveda, Laura Grimaldi, Angélica Gorodischer i Rolando Hinojosa-Smith.

Sobre la seua obra s'han escrit diversos articles acadèmics, dues tesis de llicenciatura (Àustria i França) i part d'una tesi doctoral (Estats Units).

Amb el nom d'Elia Eisterer-Barceló es dedica a la recerca literària, ofereix conferències, imparteix cursos de formació de professorat, participa en congressos de la seua especialitat i publica ressenyes i articles acadèmics.
El seu camp de recerca és la literatura fantàstica, de ciència-ficció i de terror, així com la narrativa argentina i cubana del segle XX, la novel·la negra i la literatura juvenil a Espanya.

Data d'actualització: 1 d'Agost de 2012
Publicat en: AMICS, Noticies, Sabies què?

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar