Estàs a: > > L’Orquestra Filharmònica participa en un projecte de cooperació amb músics centreamericans a Hondures

L’Orquestra Filharmònica participa en un projecte de cooperació amb músics centreamericans a Hondures

Hilari Garcia

Hilari Garcia

Un grup de músics de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, integrat per un trompetista, un trompista, un oboista i el seu director, va participar a Hondures, el passat mes de setembre, en la trobada anual organitzada per la Joven Orquesta y Coro de Centro América (JOCCA).jpg

La música pot esdevenir una eina per a la cooperació i la solidaritat. Ja ho va demostrar l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València l'any passat, quan el seu director, Hilari García, va ser invitat a col·laborar en el taller anual de la Palestine Youth Orquestra (PYO) durant el mes d'agost amb un doble objectiu: millorar la pràctica orquestral dels seus membres i oferir al públic palestí l'oportunitat de gaudir d'una orquestra. Després d'aquella primera experiència, enguany la formació universitària continua, a Hondures, la línia de cooperació iniciada a través de la música.

Durant el curs 2010‐2011, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València ja va establir una línia de col·laboració amb la JOCCA, una ONG amb residència a València i dirigida pel director David Gálvez des que es va crear el 2008 per cohesionar les diferents orquestres juvenils dels països que formen l'àrea centreamericana per tal de millorar-ne la formació i la projecció. Amb la col·laboració en la trobada anual del proper setembre s'aferma aquesta col·laboració.

Segons explica Hilari García, "la música és un element socialitzador de primer ordre, i no solament per als músics que integren les orquestres, també per al públic que assisteix als concerts. Aquesta filosofia és la que inspira les trobades que organitza la JOCCA cada any, i que comparteix l'Orquestra Filharmònica de la Universitat. Per a nosaltres és un honor participar en aquesta iniciativa".

L'acció principal de la JOCCA és una trobada anual, amb seu itinerant, en què els joves provenents de les diferents orquestres juvenils nacionals de Centre Amèrica preparen un programa conjunt amb professors i directors vinguts majoritàriament de València. En aquesta ocasió, els músics procedents de la Universitat de València, dirigits per Hilari García, són els encarregats de col·laborar en els cursos que es faran al llarg del mes de setembre, a més d'oferir dos concerts amb els músics centreamericans.

L'entitat amfitriona d'aquesta trobada és la Universidad Nacional Autónoma d'Hondures, amb la qual la Universitat de València té un conveni de col·laboració. Aquesta iniciativa propiciarà un intercanvi que va més enllà de l'àmbit estrictament acadèmic i s'estén al musical.

Data d'actualització: 21 de Desembre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar