Estàs a: > > L’estudianta Mónica Merenciano, medalla de bronze en els Jocs Paralímpics de Londres

L’estudianta Mónica Merenciano, medalla de bronze en els Jocs Paralímpics de Londres

Monica Merenciano, esportista.jpg

Monica Merenciano, esportista.jpg

La judoca Mónica Merenciano, estudianta de la Universitat de València, ha aconseguit la medalla de bronze en els Jocs Paralímpics de Londres 2012, la primera de la selecció de judo i també la primera d’un atleta paralímpic valencià a la capital britànica. Merenciano, que té deficiència visual i competeix en la categoria de fins a 57 quilos, va rotar en el combat pel bronze a la francesa Marion Coadou.jpg

Així, la judoca de Llíria va repetir el resultat que va obtenir tant en els Jocs Paralímpics d’Atenes 2004 i en els de Pequín 2008, on també va pujar al tercer esglaó del podi.

Mónica Merenciano forma part del Programa d'Esport Adaptat de la Càtedra Divina Pastora de la Universitat de València. Ha estudiat Ciències de l'Activitat Física i l'Esport a la Universitat de València i enguany s'ha matriculat en Fisioteràpia.

Per aconseguir aquests resultats ha sigut crucial, d'acord amb l'esportista, l'ajuda dels seus dos entrenadors, Vicente Rochela i, sobretot en els últims temps, de la seua filla Sara, amb la qual porta treballant més de dos anys. De fet tots dos han acompanyat l'esportista a Londres. I a més de l'ajuda tècnica dels dos entrenadors, per a Merenciano també ha sigut fonamental la col·laboració que presta el Programa d'Esport Adaptat a través de la Càtedra Divina Pastora de la Universitat, per a compatibilitzar la carrera universitària i l'esportiva. Gràcies a aquest programa els esportistes disposen d'un servei sanitari, a més de tutors acadèmics per a solucionar problemes ivats de les interferències entre els calendaris acadèmic i esportiu.

L'equip paralímpic valencià està integrat per catorze esportistes. A més de Merenciano, també estarà present en la capital anglesa el metge Miguel Ángel Buil. El director mèdic del Gabinet de Suport a l'Esportista de la Universitat de València ha sigut un dels cinc metges seleccionats (l'únic valencià) pel Comité Paralímpic Espanyol per a aquesta cita.

Data d'actualització: 6 de Setembre de 2012
Publicat en: Integració

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar