Convocades les Beques Luisa Cardona per a estudiants de països en vies de desenvolupament
Estás en: > > Convocades les Beques Luisa Cardona per a estudiants de països en vies de desenvolupament

Convocades les Beques Luisa Cardona per a estudiants de països en vies de desenvolupament

Beques Luisa Cardona 2012

Beques Luisa Cardona 2012

El Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat de València convoca les Beques Luisa Cardona del curs 2012-2013 per a estudiants procedents de països en vies de desenvolupament. L’assignació econòmica de les ajudes es destina a l’exempció de taxes d’aquests estudiants. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el pròxim 15 d’octubre.jpg

El Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat de València convoca les Beques Luisa Cardona del curs 2012-2013 per a estudiants procedents de països en vies de desenvolupament. L'assignació econòmica de les ajudes es destina a l'exempció de taxes d'aquests estudiants. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el pròxim 15 d'octubre. El curs passat es van concedir 168 beques per un import de 241.473 euros. La Universitat ha donat el nom de Luisa Cardona a aquesta convocatòria com a agraïment a la seua tasca dins del Patronat Sud-Nord.

Els beneficiaris de la beca són estudiants que provenen principalment de països com ara Algèria, Bolívia, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, Egipte, El Salvador, Guatemala, Hondures, Israel, Marroc, Mauritània, Mèxic, Nicaragua, Palestina, Perú, República Dominicana, Senegal, Síria, Uruguai i Veneçuela.

Aquesta és la segona convocatòria ja que les ajudes Luisa Cardona s'atorguen des del passat curs 2011-12. La convocatòria inclou les dues modalitats, Grau i Màster, que fins 2010 constituïen dues convocatòries diferents (Beques Patronat Sud-Nord i Ajudes per a l'Exempció de Taxes de Màster), que ara són gestionades íntegrament pel Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació. Els fons provenen de l'assignació arreplegada en els pressupostos de la Universitat de València i de la partida acordada per la Comissió 0,7% per a aquesta fi i s'inclou en el programa de Solidaritat amb el Tercer Món ‘Una Nau de Solidaritat'.

Des del Vicerectorat s'apunta que la finalitat de les beques és que estudiants de països amb menys recursos tinguen l'oportunitat de rebre formació d'educació superior en el si de la Universitat de València.

Luisa Cardona Sahuquillo era educadora social i pedagoga, formada en la Universitat de València. Va desenvolupar el seu treball en el Patronat Sud-Nord, dins de la Fundació General de la Universitat de València, amb funcions vinculades als projectes de cooperació al desenvolupament. Entre les seues funcions estava la gestió de les ajudes a taxes per a estudiants del sud que venien a cursar els seus estudis a la Universitat de València. En reconeixement a la seua tasca, aquestes ajudes es diuen ara Beques Luisa Cardona.

Fecha de actualización: 25 de Septiembre de 2012

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar