Estàs a: > > Les veus femenines del Cor de la Generalitat canten hui en Serenates

Les veus femenines del Cor de la Generalitat canten hui en Serenates

Cor de la GV

Cor de la GV

Hui, dilluns 26 de juny, les veus femenines del Cor de la Generalitat actuaran al claustre del Centre Cultural la Nau, en el marc de la programació del festival Serenates que organitzen l’Institut València de Cultura i la Universitat de València. Aquest concert forma part dels actes commemoratius dels trenta anys de vida d’aquesta formació musical.

En aquesta ocasió la batuta serà la del director assistent del cor, Jordi Blanch. Carmen Avivar serà la soprano solista i Minerva Moliner la mezzosoprano solista. Al piano estarà Francisco Hervás.

El primer bloc del concert estarà dedicat al repertori romàntic: Schubert, Mendelssohn i Schumann seran els seus representants, amb obres sacres com Gott ist mein Hirt (El Senyor és el meu pastor), de tema amorós, com Gruss (Salutació), i d’ambient llegendari, com Der Wassermann (L’home de l’aigua) i Meerfey (Sirenes).

El segle XX ocuparà el segon bloc, amb Claude Debussy, E. Elgar, el jove compositor valencià Albert Alcaraz, l’hispanocubà Joaquín Nin i el valencià Francesc Llácer posaran el final de la vetlada amb dues obres basades en temes populars.

El Cor de la Generalitat Valenciana depén orgànicament de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura. Està reconegut com una de les millors agrupacions corals d’Espanya. Va ser fundat en l’any 1987 amb el nom de Cor de València. Des de 2006 és el cor titular del Palau dels Arts. Compagina l’òpera amb la música simfonicocoral de totes les èpoques i ha cantat sota la direcció de batutes com les de Claudio Abbado, Rinaldo Alessandrini, Riccardo Chailly, Manuel Galduf, Enrique García Asensio, Luis Antonio García Navarro, Miguel Ángel Gómez Martínez, Valeri Guérguiev, Leopold Hager, Cristóbal Halffter, Robert King, Sir Neville Marriner, Lorin Mazel, Zubin Mehta, Lord Yehudi Menuhin, Marc Minkowski, Krzysztof Penderecki, Josep Pons, Michel Plasson, Georges Prêtre, Helmuth Rilling, Guennadi Rojdestvenski, Antoni Ros-Marbà, Mstislav Rostropòvitx i Alberto Zedda, entre altres.

Data d'actualització: 26 de Juny de 2017
Publicat en: Música, Música

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar