Estàs a: > > Amancio Prada dóna veu als sonets de Lorca en ‘Serenates’

Amancio Prada dóna veu als sonets de Lorca en ‘Serenates’

Amancio Prada

Amancio Prada

El cantautor i compositor Amancio Prada actuarà aquets divendres, 30 de juny, a les 22:30 hores, al Claustre del Centre Cultural de la Nau, en el marc del festival ‘Serenates’, organitzat conjuntament per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura. Prada oferirà el recital ‘Sonetos del amor oscuro, canciones y gacelas de Federico García Lorca’.

La veu d’Amancio Prada es posarà una vegada més al servei de la poesia. En 1986, en l’aniversari de la mort de Lorca, Amancio Prada va cantar per primera vegada la seua versió dels ‘Sonetos del amor oscuro’. “Sólo Amancio Prada podía cantar el Federico tardío del Amor oscuro”, va escriure llavors Francisco Umbral amb motiu del sentit aniversari lorquià per part de Prada. “Solo Amancio Prada porque es un cantor de postrimerías, un cantor de los tiempos míseros del corazón, de los tiempos ya sin apenas tiempo para vivir ni para morir”.

Ara, Prada torna a interpretar aquests sonets en un programa que combina altres cançons i gacelas del mateix autor. “Una poesia sincera, una passió incontenible i al mateix temps continguda en un model tan estricte d’arquitectura poètica. Sonets de l’amor fosc? Per a mi, sonets d’amor, a seques”, diu el cantautor i compositor lleonès. 

És la segona ocasió que Amancio Prada actua en aquest festival. Ja ho va fer fa tres anys amb ‘Inèdits i clàssics’, un recital que va repassar els quaranta anys del seu primer disc. 

‘Serenates’ està organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de València (regidories de Cultura, Festes i Joventut), la Diputació de València, l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV), l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Bancaixa, la Fundació Banc Sabadell i l’Institut Francès de València.

Més ‘Serenates’ pel juliol 
El dissabte 1 de juliol, la Capella i l’Escolania del Misteri d’Elx descobrirà al claustre de la Nau aquesta mostra única i excepcional del teatre  medieval, reconeguda per la UNESCO com a obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat en 2001.

Del 6 i al 9 de juliol hi haurà la programació de ‘Serenates’ amb la ‘Gran Fira de València’ de caire més popular i folk. El primer concert, al claustre de la Universitat, serà el del Grup de Danses del Corpus de València, que constitueixen un extraordinari llegat tradicional i popular; la resta es donaran a la plaça del Patriarca. L’entrada a tots els concerts és lliure.
 
El dia 7 hi actuaran les colles de dolçaines i percussió La Socarrà de Xativa i de la Universitat de València, dirigides per Pere Molina i Gonzàlez. 

A l’endemà, el dia 8 de juliol, serà el torn de la Sociedad Musical Santa María Magdalena de Novelda, dirigida per Juan José Cuenca, amb un programa de música festera. 

El cantautor de l’Alcúdia Jonatan Penalba tancarà el festival el diumenge dia 9 amb ‘De so ca-rel’.

Data d'actualització: 30 de Juny de 2017
Publicat en: Música, Noticies, Música

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar