Estàs a: > > Oberta la inscripció per als cursos de la Càtedra UNESCO que es desenvoluparan d’octubre a desembre de 2012

Oberta la inscripció per als cursos de la Càtedra UNESCO que es desenvoluparan d’octubre a desembre de 2012

Càtedra UNESCO 2012

Càtedra UNESCO 2012

El termini d’inscripció per als cursos organitzats per la Càtedra UNESCO en el primer trimestre del curs 2012-2013 (d’octubre a desembre) ja està obert. L’automatrícula es pot realitzar des del web www.fundacio.es/cursos-cooperacion fins al dia d’inici de cada curs. Les accions formatives sobre desenvolupament humà i cooperació estaran impartides per professors especialistes provinents d’altres universitats i centres especialitzats a proposta de la Universitat de València en convocatòria internacional anual.jpg
La programació dels cursos, així com l'automatrícula, es troba a disposició de totes les persones interessades fent CLIC EN AQUEST ENLLAÇ. Enguany, la Càtedra UNESCO proposa tres accions formatives diferents, la primera de les quals començarà el dia 15 d'octubre. Els cursos són convalidables per crèdits de lliure opció.

Aquest primer curs, titulat Migracions, associacionisme immigrant i desenvolupament local: balanç i perspectives des de la immigració llatinoamericana als Estats Units, s'impartirà del 15 al 18 d'octubre, de 16 a 18:30 hores, a la Sala de Juntes de la Facultat de Ciències Socials, i anirà a càrrec del professor Luis Escala Rabadán, del Col·legi de la Frontera Nord de Tijuana, Mèxic, qui exposarà, entre altres temes, el panorama general de les migracions contemporànies i el desenvolupament.

Del 22 d'octubre al 15 de novembre es realitzarà el curs general L'astronomia com a via de desenvolupament humà, dividit alhora en tres mòduls que s'impartiran del 22 al 25 d'octubre, del 5 al 8 de novembre i del 12 al 15 del mateix mes, respectivament. Oferirà el curs el professor Daniel R. Altschuler Stern, catedràtic de Física de la Universitat de Puerto Rico, qui parlarà del pensament estadístic i probabilístic, dels principis formals del raonament i dels biaixos cognitius.

Els desafiaments del canvi climàtic per als nostres paradigmes de desenvolupament és l'últim dels cursos que també s'impartirà a través de tres mòduls. El curs general serà del 19 de novembre al 13 desembre, i els mòduls, del 19 al 22 de novembre, del 26 al 29 d'eixe mes, i del 10 al 13 de desembre, respectivament. El curs serà impartit per Peadar Kirby, professor de Política Internacional de la Universitat de Limerick, Irlanda, i es desenvoluparà a la Facultat de Dret.

Els professors
Luis Escala Rabadán
és doctor en Sociologia per la Universitat de Califòrnia a Los Ángeles, Estats Units, i professor investigador en el Departament d'Estudis Socials del Col·legi de la Frontera Nord a Tijuana, Mèxic. Pertany al Sistema Nacional d'Investigadors del Consell Nacional de Ciència i Tecnologia de Mèxic i la seua tasca investigadora se centra en la sociologia de la migració i els estudis socioculturals. Compta amb nombroses publicacions i el seu projecte d'investigació més recent es titula Integrándose a la ciudad. Factores sociodemográficos y políticas urbanas en la incorporación de los inmigrantes mexicanos en Los Ángeles, Estados Unidos, els resultats de la qual seran publicats en un llibre durant 2012.

Daniel R. Altschuler és catedràtic de Física de la Universitat de Puerto Rico. En la seua activitat professional està vinculat a l'Observatori d'Arecibo. És un escriptor i divulgador molt preocupat per la influència negativa de les pseudociències en tots els entorns de l'ésser humà. Entre altres premis, ha estat guardonat amb l'Andrew Gemant Award 2010, atorgat per l'Institut Americà de Física.

El professor Peadar Kirbi, de la Universitat de Limerick, Irlanda, és un dels especialistes acadèmics més destacats en assumptes de desenvolupament internacional a Irlanda. El seu programa d'investigació dels darrers anys reflecteix la seua preocupació pels dos grans reptes per als paradigmes de desenvolupament: el canvi climàtic (les emissions de gasos d'efecte hivernacle) i l'esgotament dels combustibles fòssils.

La Càtedra UNESCO, dèsset anys a la Universitat
La Càtedra UNESCO naix en la Universitat en setembre de 1994 amb la signatura d'un conveni amb UNESCO. Està vinculada des de la seua creació al Patronat Sud-Nord, de la Fundació General de la Universitat de València, per promoure activitats de cooperació i intercanvi amb institucions de països en desenvolupament i especialment dirigides al foment de la cooperació interuniversitària i la formació en cooperació al desenvolupament humà i sostenible.

El seu objectiu és promoure projectes coordinats d'investigació, docència, informació i documentació en tots els àmbits acadèmics i afavorir la col·laboració entre els departaments de la Universitat i d'altres institucions en particular, de les regions dels estats àrabs i d'Amèrica llatina i el Carib.

Les seues activitats es desenvolupen en diferents àmbits, com ara la creació de xarxes d'intercanvis universitaris; la promoció d'estades de curta durada de professors visitants; la promoció de l'elaboració i la difusió de materials didàctics sobre la situació de països en desenvolupament; i la realització de programes d'ajuda directa destinats a millorar les infraestructures de docència i investigació i a la formació d'especialistes.

Data d'actualització: 2 d'Octubre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar