Estàs a: > > Les visites a la València arquitectònica i artística centren la programació d’Amics i Antics Alumnes en octubre

Les visites a la València arquitectònica i artística centren la programació d’Amics i Antics Alumnes en octubre

Estació del Nord de València

Estació del Nord de València

‘València, per dins i per fora’ és el lema davall el qual es desenvolupa la programació de visites a la ciutat organitzades per Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València. L’arquitectura i l’art centren la major part de les activitats previstes per al mes d’octubre, entre les quals destaquen un passeig per la València vienesa i un itinerari pels escenaris misteriosos de la capital.jpg
València, per dins i per fora és el lema davall el qual es desenvolupa la programació de visites a la ciutat organitzades per Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València. L'arquitectura i l'art centren la major part de les activitats previstes per al mes d'octubre, entre les quals destaquen un passeig per la València vienesa i un itinerari pels escenaris misteriosos de la capital. El programa es completa amb la segona part de l'homenatge que enguany li dedica el col·lectiu a Vicent Andrés Estellés, i la visita a la catedral i al Misteri d'Elx. Els terminis d'inscripció ja estan oberts.

Les dues primeres visites estaran protagonitzades per l'art i l'arquitectura. Seran el dia 20 d'octubre, però caldrà inscriure's a partir del dia 15. Sota el títol Sezession Vienesa a València es realitzarà un passeig pels edificis Bigné, les cases de les taronges i dels pardalets, els edificis Cerdà i Sancho i l'estació del Nord. Aquests espais són referents a València del Sezessionstile, l'estètica arquitectònica i artística dominant a Viena caracteritzada per les seues composicions serenes, sòbries i amb cert classicisme. Guiarà la visita Rafa Company, especialista en Història de l'Art.

També el 20 d'octubre està programada una visita a la Catedral de València, amb la companyia dels historiadors de l'art Toni Rodrigo i Josep Belda. A més de conéixer en profunditat l'exterior del temple amb les seues portes monumentals i el seu interior amb l'Aula Capitular Vella i el Museu Catedralici, es dedicarà especial atenció al fresc de San Leocadio, pintat a l'absis de la Seu i pioner del Renaixement valencià.

Amics i Antics Alumnes també celebrarà la Nit de les Ànimes. El 27 d'octubre, a les 20 hores, arrancarà l'itinerari, que es realitzarà de nit fosca, per escenaris on es visqueren fenòmens inexplicables i misteriosos, com el carrer de Cavallers, la Bosseria i la plaça del Mercat, entre altres. L'escriptor Víctor Labrado guiarà aquest recorregut. La inscripció s'ha de fer a partir del dia 22.

L'any 2012, el col·lectiu ha volgut retre homenatge a la figura de l'escriptor Vicent Andrés Estellés. En octubre, recordarà l'autor amb un passeig de Benicalap a Godella, per l'Horta d'Estellés. Des del tramvia de Benicalap, el trajecte transcorrerà per l'horta seguint la sèquia per on caminava l'escriptor: l'horta de Burjassot, els carrers íntims de Benicalap... Guiarà el recorregut Pau Marqués, professor de Literatura. El termini d'inscripció s'obri el dia 16 d'octubre.

I ja per finalitzar, el Misteri i la Festa d'Elx seran protagonistes l'1 de novembre. Els visitants acudiran a la celebració que esdevé en aquesta data els anys parells a l'església de Santa Maria d'Elx. També passejaran pel nucli antic, amb el Palau d'Altamira, els banys àrabs i la Calaforra. Per a dinar, arròs amb costra, un plat típic de la comarca. El viatge tornarà a comptar amb la companyia de Pau Marqués. Inscripcions, a partir del dia 17 d'octubre.

Més informació, en el web d'Amics i Antics Alumnes fent CLIC ACÍ, i també en el document que s'adjunta a continuació.


Documents adjunts:
Data d'actualització: 16 d'Octubre de 2012
Publicat en: Oci i temps lliure

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar