Estàs a: > > El Ple del Patronat Sud-Nord analitza l’any que acaba i planteja les activitats de 2009

El Ple del Patronat Sud-Nord analitza l’any que acaba i planteja les activitats de 2009

Mundoalreves

Mundoalreves

En 2008, el nombre d’alumnes en els cursos del Patronat
Sud-Nord s’ha triplicat

 

El Ple del Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Univeristat de València es va reunir abans de les festes nadalenques per informar de les activitats i projectes desenvolupats en l'actual exercici i plantejar les activitats per 2009. En la reunió del màxim òrgan de representació de Patronat es va analitzar i informar de totes les actuacions i tasques desenvolupades per aquest organisme dedicat a la cooperació universitària al desenvolupament.

Un dels objectius generals que defineixen l'activitat del Patronat Sud-Nord és l'educació i formació en matèria de cooperació al desenvolupament i, en aquest sentit, s'ha enregistrat un increment substancial del nombre d'alumnes que assisteixen als cursos. L'eloqüència de les xifres és aclaparadora: en 2007 s'hi matricularen 239 front les 646 de 2008.

Però no només els cursos han incrementat el nombre d'alumnes, també els seminaris organitzats per les dues càtedres gestionades per aquest organisme, la Unesco i la Mediterrània han cobert enguany totes les places, i en alguns seminaris, com el cas d'un sobre seguretat alimentària i internacionalització al Magrib, hi hagué llista d'espera atès la gran acollida per part dels universitaris. A més d'això, per als estudiants procedents dels països no comunitaris, el Patronat Sud-Nord gestiona un programa de beques que al llarg d'aquest curs acadèmic beneficiarà 260 alumnes universitaris.

Per al Patronat Sud-Nord, les campanyes de sensibilització i conscienciació en matèria de cooperació vers als països al tercer món també han estat una constant d'enguany i de l'any vinent, a través de diverses accions pròpies i en col·laboració amb altres organismes. Així, el centre d'informació i documentació Infosud ha traslladat a diverses comarques valencianes (Els Ports, l'Horta, la Safor...) una campanya per posar a l'abast de tots els organismes valencians interessats una eina d'informació i documentació digital en matèria de cooperació al desenvolupament.


Altres campanyes de sensibilització desenvolupades pel Patronat han sigut l'exposició La Universitat i tu: pels objectius del Desenvolupament del Mil·leni, destinada a mostrar dades sobre el destí de la cooperació al desenvolupament de la Universitat de València i els objectius del mil·lenni que promou Nacions Unides tant a la comunitat universitària com d'altres localitats valencianes on s'hi està exposant, i la campanya Paraules o Persones?, (en col·laboració de l'ONG Valencia Acoge) per canviar els tòpics i prejudicis que es construeixen diàriament sobre la immigració.


I per últim, al llarg d'aquest curs, s'han presentat publicacions al voltant la solidaritat i la cooperació, com ara la Guia alimentària per a las famílies d'acollida dels xiquets saharauís o el manual Les ONGD valencianes i la cooperació internacional per al desenvolupament, i està previst publicar, ja en 2009, un llibre sobre la història de la immigració.

 


Data d'actualització: 6 de Febrer de 2009

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar