Estàs a: > > La Universitat de València celebra la tercera Jornada de Cooperació Universitària al Desenvolupament

La Universitat de València celebra la tercera Jornada de Cooperació Universitària al Desenvolupament

Imatge de la III Jornada CUD

Imatge de la III Jornada CUD

La Universitat celebra el dia 23 d’octubre la tercera Jornada de Cooperació Universitària al Desenvolupament, que organitza la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València. Per assistir-hi cal inscriure’s a la web de formació en cooperació del Patronat Sud-Nord i la Càtedra UNESCO. El termini de matriculació finalitza divendres 19 d’octubre.jpg
La Universitat celebra el dia 23 d'octubre la tercera Jornada de Cooperació Universitària al Desenvolupament, que organitza la Càtedra UNESCO d'Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València. Per assistir-hi cal inscriure's a la web de formació en cooperació del Patronat Sud-Nord i la Càtedra UNESCO. El termini de matriculació finalitza divendres 19 d'octubre.

Inaugurarà la jornada el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, acompanyat per la directora general d'Integració i Cooperació de la Generalitat Valenciana, Herminia Palomar. L'acte d'obertura començarà a les 9 hores en el Saló d'Actes de l'edifici de Rectorat (Blasco Ibáñez, 13, València).

Amb aquesta jornada es posaran en comú les iniciatives que es duen a terme en matèria de Cooperació Universitària al Desenvolupament (CUD) dins del marc de la Universitat de València i, en particular, de la seua Fundació General. Així mateix, s'afavorirà el contacte, la coordinació i la col·laboració entre els diferents agents que treballen en aquesta matèria dins de la Universitat amb l'objectiu d'analitzar, donar difusió a les activitats que es desenvolupen en aquest àmbit i elaborar noves propostes de futur.

La trobada arrancarà a les 9:30 hores amb una ponència de Nuria Castejón, secretària tècnica de l'Observatori de Cooperació Universitària al Desenvolupament de la CRUE, que analitzarà la CUD a Espanya. Serà presentada per la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat de València, Olga Gil.

A les 10:30 hores, hi haurà una taula redona on es debatrà sobre la formació en CUD en la Universitat de València. Comptarà amb les intervencions de Guillermina Font, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Facultat de Farmàcia; Albert Ferrando, de la Facultat de Física; Rafael Chaves, de la Facultat d'Economia; i Luisa Melero, del Màster Internacional de Migracions. Moarà el debat Alfred Giner, cap de secció del Centre de Postgrau.

Al migdia, s'exposaran diversos projectes per a la cooperació universitària al desenvolupament de la Universitat. L'encontre, moat per Carlos Pomer, cap del Servei de Relacions Internacionals i Cooperació, reunirà a Luisa Cervera, del departament de Química Analítica de la Facultat de Química; Cristina Vidal, de la Facultat de Geografia i Història; Elvira Palafita, de l'Asociación Casi Médicos en Ayuda Sanitaria (ACMAS); i Joan Bou, president de l'ONG Escoles Solidàries i participant pel Projecte Watan.

Ja per la vesprada, a les 16:30 hores, està prevista una nova taula redona, aquesta vegada sobre Sensibilització i educació per al desenvolupament en la cooperació universitària de la Universitat de València. Moarà el delegat del rector per a Estudiants, Daniel González Serisola, i intervindran la vicedegana de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, María Jesús Perales; Albert Millet, de l'Observatori del Refugi; Francisca Ginés, documentalista d'InfoSud, el centre de documentació del Patronat Sud-Nord; i Inmaculada Verdeguer, professora del departament de Treball Social i Serveis Socials de la Facultat de Ciències Socials.

Cap a les 18 hores conclourà la jornada el delegat del rector per a Cooperació i director de la Càtedra UNESCO, Guillermo Palao, coordinador de la Jornada de CUD.

Col·laboren amb la Càtedra UNESCO, organitzadora de la jornada, el Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació, la Delegació del Rector per a Estudiants, el Servei de Relacions Internacionals i Cooperació, el SEDI, la Fundació General de la Universitat de València i el Patronat Sud-Nord.

Es tracta d'un encontre dirigit als membres de la Universitat de València interessats en la CUD, així com a aquelles persones que desenvolupen activitats directes en aquesta matèria i que col·laboren, estan participant o volen conèixer com és la cooperació universitària.

La Càtedra UNESCO lliurarà certificat d'assistència. Per inscriure's, només cal fer CLIC ACÍ.

La programació detallada, en el document adjunt.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 16 d'Octubre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar