Estàs a: > > Homenatge de la Universitat a Alfons Cucó, en el desé aniversari de la seua mort

Homenatge de la Universitat a Alfons Cucó, en el desé aniversari de la seua mort

Alfons Cucó

Alfons Cucó

La Universitat de València ha organitzat un homenatge a Alfons Cucó, en el desé aniversari de la seua mort. Divendres, 26 d´octubre, hi hagué una sessió institucional al Saló d’Actes de Rectorat, amb les intervencions del rector Esteban Morcillo; Joan Francesc Mira, escriptor, antropòleg i sociòleg; i Ramón Villares, catedràtic d’Història Contemporània a Santiago de Compostela. En aquest acte, Villares pronuncià la conferència ´Relatos del nuevo nacionalismo de postguerra. Paralelismos y divergencias´.jpg

Dimecres 24 d'octubre, el Fòrum de Debats de la Universitat i la plataforma cívica Valencians pel Canvi van organitzar una taula redona titulada Alfons Cucó: País Valencià. Espanya, Europa. Hi participà Ramon Lapiedra, catedràtic de Física de la Universitat i expresident de Valencians pel Canvi; Josepa Cucó, catedràtic d'Antropologia Social; Teresa Carnero, catedràtica d'Història Contemporània; i Vicent Soler, degà de la Facultat d'Economia. Moà Antoni Furió, president de Valencians pel Canvi.

Dijous 25 d'octubre es presentaren els llibres Temps d'incertituds: assajos sobre fealisme i la diversitat nacional, de Alain Gagnon, i La independencia de Escocia, de Michael Keating. Hi participà Alain Gagnon, Université du Québec (Canadà), i Pablo Oñate, Universitat de València; i Joan Romero, Universitat de València. Moà Vicent Soler.

Alfons Cucó va nàixer a València en 1941 i va morir a la mateixa ciutat en 2002. Va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de València entre 1958 i 1964, i es va doctorar l'any 1970. Amb una forta vocació política, fou un dels fundadors del Partit Socialista Valencià (1962), convertit l'any 1968 en Partit Socialista del País Valencià. Després d'escindir-se aquesta formació política, fou partidari de la unió amb el PSOE. Durant cinc legislatures fou elegit senador per la circumscripció de València.

La seua obra és extensa i variada, centrada en la història del valencianisme, les agitacions socials i els moviments nacionalistes als territoris de l'antiga Unió Soviètica. Entre els seus llibres destaca El valencianisme polític, 1874-1936, Republicans i camperols revoltats, País i estat: la qüestió valenciana, El valor de la nació, Els confins d'Europa, i Roig i blau: la transició democràtica valenciana.

El Centre Internacional de Gandia és la seu de la Càtedra Alfons Cucó, creada en l'any 2003 per a la reflexió política europea.

Més informació, en el document adjunt:


Documents adjunts:
Data d'actualització: 29 d'Octubre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar