Estàs a: > > L’exposició ‘Cal·ligrafies de la malaltia’ itinera a Ontinyent

L’exposició ‘Cal·ligrafies de la malaltia’ itinera a Ontinyent

Un manuscrit de la mostra

Un manuscrit de la mostra

L’exposició ‘Cal·ligrafies de la malaltia. Lletra de metge’, organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat i l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, es pot visitar fins el 16 de desembre en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, on s´ha celebrat la inauguració de la mostra aquest divendres.jpg

L'exposició ‘Cal·ligrafies de la malaltia. Lletra de metge', organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat i l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, es pot visitar fins el 16 de desembre en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Aquesta exposició, amb una temàtica original a Espanya, és un projecte universitari que revisa l'escriptura manual com un element de la cultura visual i compta amb la col·laboració de la Fundació Campus Ontinyent (integrada per l'Ajuntament d'Ontinyent, Caixa Ontinyent i la Mancomunitat de la Vall d'Albaida), així com, la participació de l'Institut Confuci de la Universitat de València.

Cal·ligrafies de la malaltia analitza diversos aspectes de la medicina, la cal·ligrafia, les arts visuals, els diagnòstics, les receptes, les anotacions, la llegibilitat, així com la relació entre facultatius i farmacèutics. Al mateix temps, redescobreix la riquesa de l'escriptura manual en un moment en el qual ha sigut desplaçada per les tecnologies de la comunicació. Conté escrits des del segle XVII a l'actualitat, entre els quals destaquen els fons de la Biblioteca de l'IHMC López Piñero i de l'Arxiu Històric de la Universitat (l'expedient acadèmic de Pío Baroja, el receptari de Pedro Pinazo de 1796 i una de les primeres radiografies que es van realitzar a València, a principis del segle XX).

Abans d'itinerar a Ontinyent, l'exposició s'ha exhibit en el Palau de Cerveró, a València, fins al dia 9 de novembre.

Data d'actualització: 17 de Desembre de 2012
Publicat en: Exposicions, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar