Estàs a: > > Acte de Graduació dels alumnes de la Universitat dels Majors de Gandia, promoció 2009-2012

Acte de Graduació dels alumnes de la Universitat dels Majors de Gandia, promoció 2009-2012

Promoció 2009-2012 Unimajors Gandia

Promoció 2009-2012 Unimajors Gandia

El Teatre Serrano de Gandia ha acollit aquest dilluns l’Acte de Graduació de la tercera promoció de la Universitat dels Majors de Gandia. Un total de 50 alumnes d’aquest programa van rebre, de mans del vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, i de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, un diploma acreditatiu i la beca de la promoció.jpg
L'acte va començar amb les paraules de benvinguda del director del Centre Internacional de Gandia (CIG), Josep Montesinos, i de la responsable de la Universitat dels Majors, Sacramento Pinazo. Ambdós van coincidir en la importància de potenciar l'educació al llarg de la vida i el mèrit que tenien els alumnes allí presents en "voler continuar formant-se i portar una vida activa després de la jubilació". A més, la professora Pinazo va destacar l'èxit de la Universitat dels Majors de Gandia, "un model que la Universitat de València està portant a altres localitats valencianes com Ontinyent".

A continuació, i després de les paraules dels representants de la promoció, es va celebrar l'acte de lliurament de diplomes i beques, així com els discursos del vicerector i de l'alcalde de la ciutat. Hermosilla va donar les gràcies als alumnes de la promoció "per ajudar a la Universitat a construir una societat més justa i democràtica i potenciar el canvi cap a una Universitat oberta a totes les edats. Hui vivim més i millor i no podem desaprofitar el potencial que els alumnes més majors ens aporten". Per la seua banda, l'alcalde de Gandia, Arturo Torró, fou l'encarregat de tancar l'acte. Torró, a més de donar l'enhorabona als diplomats, va destacar la importància de l'educació al llarg de la vida i es va mostrar orgullós de que Gandia siga la seu d'un programa d'aquestes característiques.

La tercera promoció
La Universitat dels Majors és el programa formatiu per a majors de 50 anys que la Universitat de València va posar en marxa a Gandia, ara fa sis anys. Una cinquantena d'alumnes procedents de Gandia i d'altres pobles de la comarca han realitzat un itinerari d'Humanitats i Ciències Socials on han assistit a classes de Geografia, Música, Història de l'Art, Economia, Drets Humans o Història d'Espanya, totes elles impartides per professorat de la Universitat de València. A més, han completat la seua formació a través d'activitats com la Universitat Popular, qui ha col·laborat activament en l'èxit del programa, la Universitat d'Estiu o altres activitats formatives del Centre que els ha permés compartir aules amb alumnes més joves potenciant així la intergeneracionalitat.

L'interés d'aquests alumnes i l'èxit en l'acollida del programa han fet que el Centre Internacional de Gandia pose en marxa no sols un itinerari d'especialització de dos cursos de duració on accedeixen els alumnes que han finalitzat l'itinerari d'Humanitats i Ciències Socials, sinó també un curs anomenat Seminari Permanent que pretén donar cobertura a aquelles persones que s'han quedat sense plaça en el primer curs o aquelles que ja han finalitzat els cinc cursos de l'itinerari i volen continuar formant-se.

En l'actualitat, el Centre Internacional de Gandia compta amb més de 350 alumnes majors de 50 anys que estan en algun curs de la Universitat dels Majors. L'únic requisit per accedir a la Universitat dels Majors és tindre l'edat requerida i moltes ganes d'aprendre.

Data d'actualització: 30 d'Octubre de 2012
Publicat en: Formació

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar