Estàs a: > > Patrimoni urbà, rutes naturals i gastronomia són les propostes d’Amics i Antics Alumnes per a novembre

Patrimoni urbà, rutes naturals i gastronomia són les propostes d’Amics i Antics Alumnes per a novembre

La Vall de la Murta.jpg

La Vall de la Murta.jpg

El col·lectiu Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València proposa per al mes de novembre un calendari d’activitats d’allò més variat. Continuen les eixides urbanes per la València històrica, i s’afegeixen diverses rutes rurals, a més d’un parell d’itineraris gastronòmics per tastar cervesa artesanal i gaudir de la cuina en directe a força de bolets i vi.jpg

El col·lectiu Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València proposa per al mes de novembre un calendari d'activitats d'allò més variat. Continuen les eixides urbanes per la València històrica, i s'afegeixen diverses rutes rurals, entre aquestes, una visita a les arquitectures populars de la Ribera (‘Ruta dels Pobles') i a la Vall de la Murta (‘Geografia de l'Aigua'), a més d'un parell d'itineraris gastronòmics per tastar cervesa artesanal i gaudir de la cuina en directe a força de bolets i vi. 

La primera proposta cultural del col·lectiu Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València per a novembre arranca el pròxim dia 10, amb dues eixides per la ciutat, emmarcades dins del cicle València, per dins i per fora. Sota l'epígraf Restauracions discutides, els participants passejaran pel centre per tal de contemplar la polèmica rehabilitació d'edificis històrics i d'entorns urbans, acompanyats pel guia Rafa Company.

Mites i creences de València és la segona proposta per recórrer llocs de la capital seguint un itinerari de relats mítics (de préstec o autòctons) que posaran en relació paraules del passat i espais del present. Tot allò amb la companyia de l'especialista Josep Belda, professor de Llatí. El termini per inscriure's en qualsevol de les dues excursions comença el dia 5 de novembre. Els cinc primers gaudiran d'un preu especial.

Ruta dels Pobles
El dia 6 de novembre s'obrirà el termini d'inscripció per fer la Ruta dels Pobles d'aquest mes. Es tracta de La tardor al Racó d'Ademús. Aïllat de la resta del territori valencià, el Racó d'Ademús constitueix un enclavament entre terres aragoneses i castellanes, on es camina per plena natura i es gaudeix del silenci i també dels sorolls suaus de l'aigua i del vent. Es formaran dos grups i cadascú podrà triar entre la ruta verda La Creu dels Tres Regnes (tres hores de ruta guiada per assentaments antics, molins i corrals) i el passeig rural Vallanca-Ademús (seguint el curs del riu Bohigues). L'eixida serà el dia 18 d'aquest mes.

La segona ruta pels pobles serà el dia 25 de novembre (inscripcions a partir del dia 12). El seu títol, Arquitectures populars de la Ribera: per gaudir de l'entorn humà i natural associat al món de l'horta de la Ribera Alta. També es podrà triar entre dues rutes: el passeig rural Magatzems de Tarongers (caminant entre tarongers seguint la Sèquia Reial) i la ruta verda La Vall de la Murta (dins del cicle Geografia de l'Aigua, es farà un recorregut per l'ombria de la vall fins les restes de la nevera i el monestir de Santa Maria).

Recorregut gastronòmic
El dia 21 de novembre, els amants de la cervesa podran gaudir d'un curset sobre aquesta beguda, elaborada de forma artesanal. Els participants assistiran, en primer lloc, a unes breus exposicions teòriques per a, després, tastar-ne deu mostres, algunes d'aquestes manipulades per reforçar el llindar de detecció de determinats compostos i facilitar-ne la comprensió. El termini d'inscripció s'obri el dia 5.

A l'endemà, el dia 22, es podrà conéixer la cuina sana a força de bolets i vi. En aquesta visita, es mostraran les espècies de bolets més comunes i alguns dels seus secrets: com s'han de cuinar, com fer-hi conserves i quines són les seues propietats més importants. El curset estarà impartit pel cuiner professional Gregorio Arranz i l'enòleg Alejandro Martín. El termini d'inscripció comença el dia 5 i finalitza el dia 19 de novembre.

Pots llegir tots els detalls de la programació en el document adjunt.


Documents adjunts:
Data d'actualització: 9 de Novembre de 2012
Publicat en: Oci i temps lliure

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar