Estàs a: > > Una ruta verda i un passeig rural per la tardor del Racó d’Ademús

Una ruta verda i un passeig rural per la tardor del Racó d’Ademús

La Creu dels Tres Regnes

La Creu dels Tres Regnes

Aïllat de la resta del territori valencià, el Racó d’Ademús constitueix un enclavament entre les terres aragoneses i castellanes, on es pot caminar en plena natura, gaudint del silenci, dels sorolls, de l’aigua… Aquesta excursió serà el dia 18 de novembre. En aquest tipus d´eixida cada grup tria la ruta verda, a la Creu dels Tres Regnes, o el passeig rural, entre Vallanca i Ademús. Tots dos emmarcats dins del cicle Ruta dels Pobles.jpg
Aïllat de la resta del territori valencià, el Racó d'Ademús constitueix un enclavament entre les terres aragoneses i castellanes, on es pot caminar en plena natura, gaudint del silenci, dels sorolls, de l'aigua... Aquesta excursió serà el dia 18 de novembre.

En aquest tipus d'eixida cada grup tria la ruta verda o el passeig rural, emmarcats dins del cicle Ruta dels pobles. La ruta verda, La Creu dels Tres Regnes, es farà en unes tres hores, amb dificultat mitjana-baixa, i es recorreran diversos assentaments antics, amb corrals per al bestiar, fonts i molins, fins arribar a la creu. En aquest lloc, els reis de Castella i Aragó, a l'Edat Mitjana, es reunien per a tractar assumptes propis sense eixir del seu territori. La ruta, guiada per l'especialista Sento Puchades, transita farcida de savines, ginebres, romaní, timons i diversos camps de cultiu.

El passeig rural, entre Vallanca i Ademús, és de dues hores amb dificultat baixa des de Vallanca, seguint el curs del riu Bohigues, envoltats d'un paisatge espectacular amb gran varietat de formes i colors fins arribar a Ademús. De vesprada es farà una visita a l'ermita de Nostra Senyora de l'Horta amb el retaule La Mare de Déu de la Llet (segle XV), on la Verge li dóna pit al fill. Guiarà la visita Joan V. Candel, de Fil-Per-Randa.

L'eixida serà en bus, a les 8 hores, des de Nuevo Centro, i s'arribarà a València cap a les 20 hores. Per a dinar, els assistents tastaran les delicioses lentilles amb verdures de la zona. El termini d'inscripció s'obri el dia 6 de novembre i el preu és de 43 euros.

Data d'actualització: 16 de Novembre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar