Estàs a: > > La Nau acull una mostra amb les reproduccions dels còdexs més importants del món

La Nau acull una mostra amb les reproduccions dels còdexs més importants del món

Breviario de Isabel la Católica

Breviario de Isabel la Católica

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (Sala Oberta) acollirà del 8 al 15 de novembre l’exposició ‘El gabinet de les meravelles: còdexs il·luminats de les millors biblioteques del món’, un recorregut per huit segles d’història a través de les reproduccions de les obres mestres de les millors biblioteques del món.jpg
És un passeig pels més bells tresors bibliogràfics imaginables, clons de manuscrits i còdexs que mai no podran abandonar les vitrines de les importants i celebèrrimes institucions que els conserven: British Library, Biblioteca Nacional de Rússia, Morgan Library & Museum, Metropolitan Museum of Art, Bibliothèque Nationale de France, Museo Arqueológico Nacional de Madrid, etcètera.

M. Moleiro Editor, en el seu afany per difondre el millor i més excel·lent de l'art de la miniatura, reprodueix aquests tresors amb total fidelitat per oferir-los a tothom amb un entusiasme comú: la passió pels llibres. En total, s'ofereixen les reproduccions dels trenta còdexs més importants del món.

En aquesta exposició, que es podria consiar el gabinet de les meravelles més exquisit de tots els temps, el públic podrà admirar, entre altres, els còdexs més bells del Beat de Liébana, els llibres d'hores d'importants monarques, els mapes i atles que poc a poc van demarcant els nous territoris en l'edat dels descobriments, els remeis i consells amb què prínceps i poosos en l'Edat Mitjana tenien cura de la seua salut, les bíblies que delectaven els sentits i l'esperit d'uns pocs privilegiats, tractats que indicaven tant el camí cap a la felicitat com els secrets i les subtileses del màgic món alquímic. Una llarga llista de variades i suggeridores temàtiques, il·lustrades per les més belles miniatures, que us faran descobrir delícies d'un passat que s'obri al present.

Com a complement a l'exposició, es farà una conferència inaugural dedicada a la figura d'Isabel la Catòlica, per a la qual es va confeccionar el Breviario de Isabel la Católica, la joia més rellevant de la mostra. Es tracta de l'únic breviari que es va pintar per a un monarca espanyol i del tresor bibliogràfic més important des del punt de vista polític, històric i artístic que es conserva de la reina més rellevant de la història d'Espanya.

La conferència, que serà el 8 de novembre, a les 20 hores, a l'Aula Magna de La Nau, estarà a càrrec d'una de les màximes especialistes en la reina Isabel, Elisa Ruiz, catedràtica de Paleografia i Diplomàtica de la Universitat Complutense de Madrid.

Data d'actualització: 9 de Novembre de 2012
Publicat en: Exposicions, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar