Estàs a: > > Una eixida per a gaudir de les arquitectures populars de la Ribera

Una eixida per a gaudir de les arquitectures populars de la Ribera

La Vall de la Murta

La Vall de la Murta

El col·lectiu Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València et proposa aquest mes una interessant eixida per conéixer de prop les arquitectures populars de la zona de la Ribera. Els participants podran triar entre dos recorreguts aquest diumenge, 25 de novembre: Ruta dels Pobles, pels magatzems de taronges; i Geografia de l´Aigua, per la Vall de la Murta. Aquesta excursió es fonamenta en gaudir de l´entorn humà i natural associat al món de l´horta.jpg
El col·lectiu Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València et proposa aquest mes una interessant eixida per conéixer de prop les arquitectures populars de la zona de la Ribera. Els participants podran triar entre dos recorreguts aquest diumenge, 25 de novembre: Ruta dels Pobles, pels magatzems de taronges; i Geografia de l'Aigua, per la Vall de la Murta.

Aquesta excursió es fonamenta en gaudir de l'entorn humà i natural associat al món de l'horta a la Ribera Alta, especialmente dels tarongers. Es tracta de visitar alguns llocs que, des del segle XIX, han definit el paisatge urbà i rural del medi agrari valencià.

En aquesta eixida, el viatge i el dinar són comuns per als dos grups. Després cadascú tria entre la ruta verda i el passeig rural. Aquest darrer, sota el títol Magatzems de Taronges, consisteix en caminar durant dues hores sense dificultat per un terreny pràcticament pla. El passeig serà entre tarongers, seguint la Sèquia Reial, la caseta del Guarda, diferents horts, la caseta del Cubano... I es farà un homenatge a Teodoro Llorente. De vesprada es visitarà el magatzem de Ribera, amb una exquisita arquitectura. Tot allò amb la companyia del riberenc i especialista en Història Francesc Martínez.

La ruta verda per la Vall de la Murta suposarà tres hores de marxa amb dificultat mitja-baixa. Es tracta d'un tram per senda amb cert desnivell. El recorregut anirà per l'ombria de la vall fins les restes de la nevera i el monestir de Santa Maria, passant per l'antic aqüeducte i la Creu del Cardenal, amb la companyia guiada de Vicent Llosà, de Fil per Randa. El principal atractiu d'aquest paratge és el seu entorn botànic juntament amb arquitectures com l'ermita de Santa Maria, que conformen un itinerari sensacional per la seua importància botànica i patrimonial.

L'eixida de València serà el dia 25 de novembre a les 8 hores, des de Nuevo Centro. El viatge es farà en bus i la tornada està prevista cap a les 20 hores. El preu és de 43 euros i inclou el desplaçament, el dinar i les rutes guiades. El menú és ànec amb cartxofes.

Data d'actualització: 23 de Novembre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar