Estàs a: > > El VII Fòrum d’Ocupació reuneix més d’una vintena d’organitzacions participants

El VII Fòrum d’Ocupació reuneix més d’una vintena d’organitzacions participants

Un moment de la inauguració

Un moment de la inauguració

Durant els dies 12 i 13 de novembre, el hall de la Facultat d’Economia acull la setena edició del Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València, que enguany reuneix més d’una vintena d’empreses i institucions participants. Els debats, les taules redones i els tallers centren bona part de la programació. Ha presidit la inauguració de l’encontre la vicerectora de Postgrau, Rosa Marín.jpg
"L'any passat es van lliurar vora 2.000 currículums i esperem po mantindre aquesta xifra, fins i tot, augmentar-la enguany", ha assenyalat la vicerectora Rosa Marín. L'objectiu del Fòrum d'Ocupació, que organitza l'OPAL, és "fer més fluïda la comunicació entre els possibles ocupadors, la Universitat i els estudiants. Crec que és un pas més per afavorir el seu futur professional", ha manifestat. Per a la vicerectora, aquesta trobada suposa "l'aportació de la Universitat per enfortir la formació de l'estudiantat. No únicament la formació acadèmica, que ja reben ací, sinó que passar per aquests estands és un pas més per a posar-se en contacte amb el món laboral", ha afegit.

Rosa Marín ha estat acompanyada en l'acte inaugural pel director de l'OPAL, Vicent González Romà; el degà de la Facultat d'Economia, Vicent Soler; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; i representació de la Fundació Universitat Empresa-Adeit, entre altres membres de la comunitat universitària.

El VII Fòrum d'Ocupació compta amb la participació de més d'una vintena d'organitzacions entre empreses i institucions. El diàleg entre l'estudiantat, els recents titulats i aquestes organitzacions es produeix en els estands, ubicats al hall de la Facultat d'Economia, per tal que "puguen tindre un primer contacte cara a cara els estudiants amb les empreses, deixar el seu currículum i parlar directament dels plans d'incorporació de personal", explica el director de l'OPAL. Però, a més d'aquest contacte, les persones interessades poden assistir a les diferents xarrades que empreses i institucions realitzaran al llarg de les dues jornades de Fòrum. Es tracta de la presentació "de la seua estratègia d'incorporació de personal, de la seua cultura i dels seus plans, per tal que estudiants i titulats tinguen una visió més acurada del funcionament de les empreses i del que esperen dels titulats universitaris", indica González Romà.

El director de l'OPAL ha remarcat també l'oferta de tallers de formació, "mitjançant els quals l'estuditant podrà desenvolupar diferents competències, com ara preparar un bon currículum i redactar una bona carta de presentació", i les sessions sobre possibles eixides professionals, com el coaching.

De fet, aquest dilluns s'ha celebrat una taula redona sobre aquest tema, moada per Francisco Gracia Lerín, subdirector de l'OPAL. "L'objectiu és donar a conéixer la professió del coaching als estudiants i titulats de la Universitat. Es tracta d'una activitat professional amb una implantació molt recent en el nostre país, i potser per això, en evident creixement", explica Gracia Lerín.

Els ponents són coaches de reconegut prestigi i al llarg de la taula redona s'ha debatut sobre què és el coaching, quina formació ha de tindre qui vulga dedicar-se professionalment a aquesta activitat, quines competències són necessàries per a ser un coach excel·lent, com es pot acreditar un professional com a coach i quines perspectives de futur té la professió.

Demandes de les empreses
El Fòrum també ha acollit la taula redona Què necessiten de nosaltres els ocupadors? Demandes de les empreses als seus futurs empleats, moada per Salvador Carbonell, de l'Institut d'Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, Desenvolupament Organitzacional i Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) de la Universitat de València.

Els ponents convidats han respost a tres aspectes referits al mercat laboral dels universitaris. En primer lloc, des de la seua experiència professional, han resumit les principals demandes que actualment realitzen els ocupadors als titulats i titulades universitaris. En segon lloc, han analitzat les condicions laborals que actualment estan oferint els ocupadors als titulats que s'incorporen a les seues empreses. Per últim, i com a producte de l'anàlisi dels dos punts inicials, han oferit als assistents recomanacions generals que han de tindre en compte els universitaris amb la finalitat de maximitzar les seues possibilitats d'inserció en l'entorn laboral actual.

Un dels participants en el debat ha sigut Juan Gamboa, tècnic de l'Àrea d'Estudis de l'OPAL, la intervenció del qual s'ha centrat en l'anàlisi de les demandes dels ocupadors de titulats i titulades universitaris de la província de València obtingudes en els estudis realitzats per l'OPAL. "A nivell de competències, els ocupadors consien que els titulats universitaris han de demostrar especialment les capacitats de resolució de problemes, assumpció de responsabilitats i treball en equip, així com coneixements d'informàtica i domini de les competències i tècniques pròpies de la titulació", ha expressat l'especialista.

D'altra banda, Gamboa ha anlitzat les característiques laborals dels titulats que van participar en l'Estudi d'Inserció Laboral, les quals funcionen com a indicadors de les condicions laborals oferides pels ocupadors. Finalment, en l'apartat de recomanacions s'ha referit, entre altres aspectes, a la importància de la participació dels universitaris en el procés d'assessorament per a la inserció laboral com una estratègia fonamental per a l'obtenció d'informació sobre les demandes dels ocupadors i per al consegüent desenvolupament d'habilitats per a la incorporació al mercat de treball.

Treballar a Europa i emprenedoria
Hui dimarts, 13 de novembre, continuaran les presentacions d'empreses, les xarrades, els tallers i les taules redones, des de les 10:30 hores, també en la Facultat d'Economia. Destaquen les taules de la vesprada. La primera, a les 16:30 hores, en la sala Manuel Ayuso, tractarà d'esbrinar les claus per a presentar-se a un procés de selecció a Europa amb èxit. Es tracta d'un debat a proposta de la Xarxa Eures de la Comunitat Valenciana que estarà moat per la seua consellera a Castelló, María Isabel García, i en la que intervindran els consellers Eures d'Alemanya, Dinamarca i Suècia.

A les 17 hores, la sala Ignasi Villalonga Villalba acollirà la darrera taula d'aquest fòrum, que posarà de manifest les claus per emprendre amb èxit, mitjançant la moació de Silvia García Andreu, tècnica del projecte Uniemprén de la Universitat de València, i la participació de joves professionals i experts en l'àmbit de l'emprenedoria.

Aconsegueix un iPad
L'OPAL, a més, ha organitzat un concurs per a premiar amb un iPad2 WIFI (16 GB) l'assistència al Fòrum. Els participants rebran un full de verificació de la seua participació en les diferents activitats (taules redones, xerrades, tallers...) i un qüestionari de qualitat. Aquesta assistència es registrarà en cada activitat i despr&eac

Documents adjunts:
Data d'actualització: 13 de Novembre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar