Estàs a: > > José María Gómez: “Cal un canvi social per eradicar la violència de gènere”

José María Gómez: “Cal un canvi social per eradicar la violència de gènere”

José María Gómez Villora

José María Gómez Villora

Aquest dilluns, 19 de novembre, han començat les Jornades Violència i Dona, organitzades pel Centre Internacional de Gandia (CIG) i l’Ajuntament de Gandia, amb la participació de més de cent inscrits. Les instal·lacions del CIG han acollit la primera part de les Jornades Violència i Dona, que es perllongaran fins a hui.jpg
Aquest dilluns, 19 de novembre, han començat les Jornades Violència i Dona, organitzades pel Centre Internacional de Gandia (CIG) i l'Ajuntament de Gandia, amb la participació de més de cent inscrits. Les instal·lacions del CIG han acollit la primera part de les Jornades Violència i Dona, que es perllongaran fins a hui dimarts.

La ponència inaugural ha estat a càrrec de José María Gómez Villora, jutge del Jutjat de Violència de Gènere número 1 de València, qui ha incidit en la necessitat "d'un canvi social per tal d'eradicar la violència de gènere, donat que la resposta penal no té una funció preventiva especialment rellevant".

Un dels punts de la seua participació portava per títol El mite de les denúncies falses. A aquest respecte, Gómez ha indicat que "la pràctica diària dels Jutjats de Violència de la Dona permet assenyalar que no es constata l'existència d'un nombre significatiu de denúncies falses". En aquest punt coincidia completament la Fiscal Delegada de Violència de Gènere de la Fiscalia Provincial de València, Rosa Guiralt, qui ha insistit en la seua importància.

Les sessions s'ha représ per la vesprada amb la taula redona Violència de gènere, una anàlisi multidisciplinar: de la intervenció a la prevenció i/o viceversa, amb la participació d'Álvaro Montero, fiscal de Violència del Jutjat de Gandia; Marc Cuesta, intendent de la Policia Local de Gandia; Tania Gómez, Centre de la Dona de Dénia; Mónica Garcia, de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte de Gandia; Carmen Soucase, degana del Col·legi d'Advocats de Gandia; i Bernardino Suárez, inspector en cap de la Policia Nacional i coordinador de la UPAP.

Per a clausurar hui les jornades està prevista la participació de Manuela Martínez, directora del departament de Psicobiologia de la Universitat de València, i Ana Marrades, professora de Dret Constitucional d'aquesta institució acadèmica.

Data d'actualització: 20 de Novembre de 2012
Publicat en: Formació

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar