Estàs a: > > Un monogràfic a Vicent Andrés Estellés i visites a la València monumental, activitats d’Amics i Antics Alumnes per a desembre

Un monogràfic a Vicent Andrés Estellés i visites a la València monumental, activitats d’Amics i Antics Alumnes per a desembre

Mercat Central de València

Mercat Central de València

Per commemorar el vinté aniversari de la mort de l’escriptor valencià Vicent Andrés Estellés, el col·lectiu Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València ha programat un monogràfic que, en desembre, es desenvoluparà al Monestir de Sant Miquel dels Reis. Les visites guiades pel centre monumental de la capital completen la programació del mes. Davall l´epígraf ´València, per dins i per fora´, es visitarà la Llotja i el Palau del Marqués de Dos Aigües, entre altres.jpg
Per commemorar el vinté aniversari de la mort de l'escriptor valencià Vicent Andrés Estellés, el col·lectiu Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València ha programat un monogràfic que, en desembre, es desenvoluparà al Monestir de Sant Miquel dels Reis. Les visites guiades pel centre monumental de la capital completen la programació del mes.

"M'agradaria escriure la guia de València. (...) els llibres que tragueren de Sant Miquel dels Reis, l'amable biblioteca llatina del Magnànim (...)". Aquests versos del Llibre de Meravelles de Vicent Andrés Estellés li donen sentit al monogràfic que el col·lectiu Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València ha organitzat per retre homenatge al poeta valencià i que en desembre es materialitza amb una visita al Monestir de Sant Miquel dels Reis el dia 22.

L'eixida, que estarà guiada per l'expert en Història de l'Art Fernando López i comptarà amb la interpretació dels actors Daniel Tormo i Anna Marí, tractarà de rememorar altres temps, quan l'edifici va ser presó, refugi d'indigents, un col·legi d'ensenyament bàsic i magatzem de trastos vells.

Però tot allò és cosa del passat, perquè en l'actualitat, l'antic monestir, que es troba totalment rehabilitat, és la seu de la Biblioteca de la Generalitat Valenciana i també la seu de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Aquesta última celebra el dia 21 de desembre els huitanta anys de les Normes de Castelló, una preceptiva que va conjuminar les dues corrents ortogràfiques presents a principis del segle XX: una basada en el castellà i una altra massa arcaïtzant.

València, per dins i per fora
Abans, de l'1 al 16 de desembre, Amics i Antics Alumnes realitzarà diversos recorreguts per la València monumental, emmarcats dins del cicle València, per dins i per fora. El primer se centrarà en València i la Il·lustració, i per a conéixer el Segle de les Llums a la ciutat, els visitants passejaran de la mà de l'especialista en Història de l'Art Rafael Company, des dels jardins de la Glorieta, per l'antiga duana, el claustre del monestir del temple, l'església de Santo Tomás i Sant Felip Neri i l'antic col·legi de Sant Pau.

També el dia 1, el col·lectiu viatjarà per l'univers multicolor de la València monista. Es tracta de saber més sobre la revolució de l'estètica de la darrera dècada del segle XIX i com el desenvolupament econòmic valencià va afavorir un ambient social de luxe i cosmopolitisme en la ciutat. La casa de Punt de Ganxo, la casa Rotglà, la Isla de Cuba, el mercat central, les cases Sagnier, la dels Dragons, la de les Roses i el mercat de Colom són alguns dels enclavaments que es visitaran en aquest recorregut.

El termini d'inscripció per ambdues eixides s'obri el dia 26 de desembre, i el preu inclou el tiquet de la visita, l'esmorzar i les entrades.

El gòtic eròtic. Secrets de la Llotja de València és la visita que es farà el 15 de desembre, amb la companyia de Rafael Company, consistent en l'observació de peces gòtiques amb connotacions eròtiques esguitades pel centre de la ciutat i en edificis, com la Llotja dels Mercao de la Seda. Aquest entorn s'explicarà dins d'un context molt especial, el del segle XV, quan València va desenvolupar un gran avanç econòmic mantenint llaços comercials amb Àfrica, França, Itàlia, Flandes i el centre d'Europa. L'antiga llotja del segle XIII esdevingué insuficient per a albergar l'activitat d'una ciutat que començava una època d'excel·lència i per això es construí un nou edifici, més gran i esplèndid, que roman impertèrrit al pas del temps.

L'expert en Belles Arts Josep Belda serà l'encarregat de guiar la visita al Palau del Marqués de Dos Aigües, el 16 de desembre. Sota el títol Art i música barroca, els participants d'aquesta proposta coneixeran, d'una banda, la importància de la ceràmica com a reflex de la personalitat de tota una societat, i d'una altra, la música sacra mitjançant un concert, dins del cicle Orgue i música de cambra, amb el magnífic Orgue Cabanilles, un dels més grans i complets d'Europa.

Les inscripcions en qualsevol d'aquestes activitats es poden realitzar a través de la web d'Amics i Antics Alumnes (www.uv.es/amics) o per telèfon (96 353 10 70). Els socis i sòcies tenen un descompte en tots els preus.

Per a més informació sobre preus i dates, consulteu el document adjunt.


Documents adjunts:
Data d'actualització: 28 de Desembre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar