Estàs a: > > El CUDAP organitza una jornada sobre el model de diagnòstic i intervenció en xiquets amb autisme

El CUDAP organitza una jornada sobre el model de diagnòstic i intervenció en xiquets amb autisme

Atenció a xiquets amb TEA, al CUDAP

Atenció a xiquets amb TEA, al CUDAP

El Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca (CUDAP) ha organitzat una jornada divulgativa per explicar el model de diagnòstic i intervenció en xiquets i xiquetes amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA). Entre altres activitats, hi hagut una taula redona amb pares i mares.jpg
El Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca (CUDAP), de la Universitat de València, ha organitzat una jornada divulgativa per explicar el model de diagnòstic i intervenció en xiquets i xiquetes amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA). Entre altres activitats, hi ha hagut una taula redona amb pares i mares. La jornada s'ha celebrat en el saló d'actes de la Facultat de Psicologia.

Després de l'acte inaugural, s'ha presentat el model d'intervenció del CUDAP en xiquets i xiquetes amb TEA, a càrrec del doctor Francisco Alcantud. "En l'actualitat, l'increment de la prevalença dels casos dels xiquets amb trastorns de l'espectre autista està fent que la detecció, el diagnòstic i la intervenció precoç tinguen el màxim interés científic i social. S'han analitzat els diferents principis psicoeducatius subjacents en els diferents models d'intervenció desenvolupats fins a la data i basant-se en la detecció d'evidències en la pràctica, s'ha elaborat un protocol d'actuació eclèctic i obert, els resultats del qual pretenem mostrar en aquesta jornada", ha explicat Alcantud.

Per la seua banda, Darío Rico, coordinador del CUDAP, ha exposat el protocol de diagnòstic que es du a terme al Centre; i la pedagoga Yolanda Montoro ha comentat com es desenvolupa el programa de famílies. "Hem explicat com es fa el procés d'avaluació i diagnòstic de xiquets amb Trastorns de l'Espectre Autista i com es dóna suport i assessorament a la família des del nostre servei", ha assenyalat Darío Rico.

La jornada ha comptat també amb la presentació de casos concrets, a càrrec de les especialistes Celia Marí, Paloma Pastor, Ruth Ruiz i Elena Pastor. També hi ha hagut una taula redona en la qual han participat pares i mares de xiquets que pateixen aquest trastorn, per tal d'intercanviar experiències i informació, i així millorar entre totes i tots la qualitat de vida d'aquestes persones.

Més tard, la jornada s'ha centrat en la presentació del material elaborat pel CUDAP destinat a les famílies amb filles i fills amb TEA. Es tracta d'una guia d'orientació; un còmic, dissenyat per Cristina Durán i Miguel Ángel Giner; i un documental explicatiu. Després, s'ha obert un col·loqui amb els pares i mares de la taula per tal que el públic pogués interactuar amb els seus comentaris i preguntes, resoldre dubtes, etcètera.

Ha clausurat la jornada la vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Professorat, Maria Vicenta Mestre.

El CUDAP va nàixer l'any 2006 mitjançant un acord de col·laboració signat entre la Universitat de València i la Conselleria de Benestar Social. La seua gestió es realitza des de la Fundació General de la Universitat i és de caràcter gratuït per a tots els seus usuaris. El Centre es troba al carrer Guàrdia Civil, 22, de València, i té a disposició dels usuaris el telèfon 96 393 79 99 per a demanar informació o cites en el següent horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i dimarts i dijous, de 16 a 20 hores. Per a suggerències, sol·licitud d'informació i gestió de reclamacions, cal posar-se en contacte amb el Centre a través del correu electrònic cudap@uv.es

Data d'actualització: 18 de Desembre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar