Estàs a: > > Diego López Garrido presenta a La Nau el seu llibre per lluitar contra l’evasió fiscal

Diego López Garrido presenta a La Nau el seu llibre per lluitar contra l’evasió fiscal

Portada del llibre de Diego López Garrido sobre paradisos fiscals.

Portada del llibre de Diego López Garrido sobre paradisos fiscals.

El catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Castella-la Manxa i secretari d’Estat per a la Unió Europea entre 2008 i 2011, Diego López Garrido, va presentar el seu llibre ‘Paraísos fiscales. Veinte propuestas para acabar con la gran evasión’ (Catarata, 2016) el passat 14 de setembre, a La Nau de la Universitat de València.

L’acte va estar organitzat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats del Fòrum Ètica Pública i Democràtica de la Generalitat, i del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat, a través de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives.

En aquest assaig, l’autor planteja les mesures necessàries per trencar un sistema que converteix la ciutadania en la víctima principal. El llibre proposa un conjunt de mesures per derrocar els instruments en què s’assenta la immensa evasió fiscal que forma part de les societats desenvolupades —i no desenvolupades— del planeta.

‘The New York Times’ defineix l’evasió fiscal com la nova indústria global: “Permet a una elit internacional enriquida per mitjans corruptes o il·legals ocultar la seua riquesa i negocis dels impostos, les investigacions i la còlera pública..., una indústria que floreix en els buits i forats de les finances internacionals”.

Adolfo Plasencia i Jordi Palafox, pròximament
Amb la presència de Diego López Garrido comencen les activitats de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, que ha organitzat dues presentacions de llibres més pròximament a La Nau.

El pròxim 27 de setembre, l’escriptor i columnista Adolfo Plasencia presentarà el seu últim llibre, ‘Is the universe a Hologram?’ (És l’univers un holograma?). Editat pel prestigiós Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), aquest volum dóna veu a 33 científics i intel·lectuals de primer nivell entre els quals es troben els impulsors del codi lliure Tim O’Reilly i Richard Stallman, i científics espanyols de la talla d’Avelino Corma o Ignacio Cirac. Ja a l’octubre, dimecres dia 4, el catedràtic Jordi Palafox presentarà el seu llibre ‘Cuatro vientos en contra. El porvenir económico de España’.

L’entrada a tots els actes és lliure fins completar-ne l’aforament.

Data d'actualització: 28 de Setembre de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar