Estàs a: > > El Grup de Teatre Assaig col·labora en el concert extraordinari de Capella de Ministrers en la Catedral

El Grup de Teatre Assaig col·labora en el concert extraordinari de Capella de Ministrers en la Catedral

Fragment del cartell del concert

Fragment del cartell del concert

La Catedral de València ha acollit un concert extraordinari de la Capella de Ministrers, que ha interpretat el ‘Cant de la Sibil·la’, en una representació única, que es realitza per primera vegada des del Concili de Trento, en el segle XVI. En el concert han intervingut també el Cor de la Generalitat Valenciana, baix la direcció de Carles Magraner, i l’Escolania de Nostra Senyora dels Desemparats.jpg
La Catedral de València ha acollit aquest divendres un concert extraordinari de la Capella de Ministrers, que ha interpretat el ‘Cant de la Sibil·la', en una representació única, que es realitza per primera vegada des del Concili de Trento, en el segle XVI. En el concert extraordinari, que ha estat realitzat amb els instruments reproduïts dels àngels músics de l'altar major de la Seu valenciana, han intervingut també el Cor de la Generalitat Valenciana, baix la direcció de Carles Magraner, i l'Escolania de Nostra Senyora dels Desemparats.

El gremi de Campaners de la Catedral de València ha interpretat els tocs de Maitines de la Consueta de 1527 de l'arxiu catedralici.

La Sibil·la, dins de la mitologia clàssica grega, va ser una profetessa de la fi del món que durant el cristianisme en l'Edat Mitjana va ser adaptada al concepte bíblic del Juí Final. El cant és un drama litúrgic de melodia gregoriana que va tindre gran difusió en l'Edat Mitjana al sud d'Europa. S'escenificava la nit de Nadal en diferents catedrals.

Processó dels profetes
Una de les parts més originals que s'ha pogut veure en el concert ha sigut l'Ordo Prophetarum o Processó dels profetes, que és un drama litúrgic medieval, molt popular en aquella època.

La Processó dels profetes s'interpretava el 24 de desembre per la nit dins de les cerimònies litúrgiques de la Nit de Nadal i en ella Sant Agustí, que oferia un sermó, interrogava a diversos profetes sobre el naixement del Messies. Aquesta processó ha estat interpretada pel Grup de Teatre Assaig de la Universitat de València i membres d'Amics del Corpus, dirigits per Pep Sanchis, director de l'Aula de Teatre de la Universitat de València.

Més informació: http://www.capelladeministrers.com


Data d'actualització: 4 de Desembre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar