Estàs a: > > La Universitat celebra la Setmana per la Integració ‘Tots iguals, tots diferents’ del 3 al 5 de desembre

La Universitat celebra la Setmana per la Integració ‘Tots iguals, tots diferents’ del 3 al 5 de desembre

Cartell de la trobada

Cartell de la trobada

La Universitat de València celebra una nova edició de la Setmana de la Universitat per a la Integració, davall l’epígraf ‘Tots iguals, tots diferents’, del 3 al 5 de desembre. Enguany, l’encontre serà a la Facultat de Ciències Socials (Campus dels Tarongers), el saló d’actes de la qual acollirà la inauguració hui dilluns, a les 12 hores, a càrrec del rector Esteban Morcillo.jpg
La Universitat de València celebra una nova edició de la Setmana de la Universitat per a la Integració, davall l'epígraf ‘Tots iguals, tots diferents', del 3 al 5 de desembre. Enguany, l'encontre serà a la Facultat de Ciències Socials (Campus dels Tarongers), el saló d'actes de la qual acollirà la inauguració hui dilluns, a les 12 hores, a càrrec del rector Esteban Morcillo.

A l'acte inaugural també assistiran la directora de Projectes Socials de la Fundación Vodafone España, Mar Fernández, i el degà de la Facultat de Ciències Socials, Ernest Cano. Organitza aquesta trobada la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, que gestiona la Fundació General de la Universitat de València, i compta amb el patrocini de Fundación Vodafone España.

La conferència inaugural (13 hores) versarà sobre l'accessibilitat a la Universitat i estarà impartida per Santiago Pià, arquitecte tècnic especialista en accessibilitat i col·laborador de la Universitat de València. Per la vesprada, hi haurà un parell de conferències, titulades El somni de Pedro: Accessibilitat de l'alumnat sord en l'entorn acadèmic (16 hores), a càrrec de Vanesa Juan Jorques, especialista en llengua de signes de la Fundación Fesord de la Comunitat Valenciana; i Art i discapacitat (17:30 hores), amb el pintor Javier Planells i la coordinadora de l'Associació Auxilia, Laura Redón. La Facultat també albergarà una demostració de Boccia de mans de Rosa María Aranda, voluntària d'Auxilia.

El matí de dimarts, 4 de desembre, estarà ocupat per tallers i circuits. A les 12 hores, Ciències Socials acollirà el taller de comunicació alternativa Tablero Bliss, i a les 13 hores, un circuit de sensibilització a càrrec de Rosa Quilis, tècnica de rehabilitació de l'ONCE. Per la vesprada (16 hores), hi haurà una taula redona formada per expertes i experts en l'àmbit de la integració de persones amb discapacitat que debatran sobre les necessitats educatives en la Universitat. La sessió es clourà amb una actuació musical del grup Bona Gent Sound (18 hores).

La jornada de cloenda, dimecres, 5 de desembre, inclou dues ponències. De la rehabilitació a la recuperació de les persones amb TMG és la primera (12 hores), a càrrec de Begoña Frades, cap de l'Àrea de Salut Mental de l'Hospital Pare Jofré i presidenta de l'Associació Valenciana de Rehabilitació i Inserció Social de persones amb Malaltia Mental. A continuació (12:45 hores), Ana Sánchez, psicòloga clínica

Documents adjunts:
Data d'actualització: 3 de Desembre de 2012
Publicat en: Integració

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar