Estàs a: > > Centenars d’estudiants i titulats es donen cita en el XII Fòrum d’Ocupació de la Universitat

Centenars d’estudiants i titulats es donen cita en el XII Fòrum d’Ocupació de la Universitat

El XII Fòrum Ocupació, a la Facultat de Dret.

El XII Fòrum Ocupació, a la Facultat de Dret.

Centenars d’estudiants i titulats es donaren cita, el passat 24 d’octubre, al vestíbul de la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers) amb motiu del XII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València. Al llarg de tres dies (24, 25 i 26), més de 80 empreses i institucions van estar presents amb els seus estands als tres campus universitaris, on es desenvoluparen vora 60 activitats.

Les primeres visites començaren a les 9 hores i a mitjan matí el Fòrum esdevingué un anar i vindre de desenes d’estudiants i recent titulats en busca d’informació sobre beques, pràctiques i ofertes d’ocupació especialitzades en les àrees d’Economia, Ciències Jurídiques, Socials i Magisteri.

La Facultat de Dret va ser el primer escenari del Fòrum, amb 44 estands i 18 xarrades al Saló de Graus i a la Sala Joaquín Tomás Villarroya. A més, va acollir l’acte inaugural que va presidir el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, acompanyat pel vicerector d’Estudis de Postgrau, Rafael Crespo; la directora general de Planificació i Serveis del SERVEF, Eva María Hernández; el coordinador general de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Enric Roig; el diputat de Projectes Europeus, Central de Serveis Innovadors i Sostenibles i Contractació de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes; i el director de l’OPAL, Vicent González Romá; a més dels equips deganals de les facultats del Campus i altres autoritats universitàries.

Amb la finalitat de cobrir l’oferta laboral de totes les titulacions de la Universitat de València, el Fòrum es traslladà, el dia 25, al Campus de Burjassot-Paterna. La Facultat de Farmàcia va acollir els estands de 27 empreses i institucions especialitzades en les àrees científica i de la salut. A més, durant la jornada se celebrà una quinzena de conferències sobre beques, ocupació a l’estranger i desenvolupament professional, entre uns altres temes, que van tindre lloc a les facultats de Farmàcia, Ciències Matemàtiques i Física, des de les 9 fins a les 14:30 hores.

L’àrea d’Enginyeria
Com cada any, el Fòrum va estar present a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria-ETSE. Dijous, dia 26, 35 empreses i institucions instal·laren els seus estands, de 9 a 15 hores, i hi hagué 17 xarrades sobre pràctiques externes, joves talents, orientació laboral o desenvolupament professional, per exemple.

Aquesta jornada de cloenda el Fòrum es va dividir en dos: 14 institucions i empreses visitaren també la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, al Campus de Blasco Ibáñez, on van tindre lloc huit activitats entre les 9:30 i les 18 hores. Aquest espai va anar adreçat als estudiants i titulats del Campus interessats en l’àrea educativa.

Ací tornà l’Speed Cafè, una experiència que arrancà l’any passat consistent en ubicar a ocupadors i candidats en un ambient distès que els permet parlar, mentre prenen un cafè, d’oportunitats professionals en el mercat laboral, el desenvolupament de competències i l’emprenedoria, per exemple. Enguany, l’activitat es realitzà amb empreses del sector educatiu, de 16 a 18 hores, a l’Espai Cultural i la Sala de Juntes de la Facultat.

El Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València, organitzat per l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL, és un pont de comunicació entre les empreses i les institucions valencianes, i els titulats i estudiants universitaris; un punt de trobada per a l’intercanvi d’informació cara a cara amb els responsables de la indústria, el comerç i els serveis de la Comunitat Valenciana, que serveix per a acostar els mons de l’empresa i de la universitat.

Patrocini
El XII Fòrum d’Ocupació ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament de València, Decathlon España, la Diputació de València, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), Aimplas-Institut Tecnològic de Plàstic, Alfatec, Torrecid Group, Alain Afflelou, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV), Broseta Abogados, Lidl España, Esmalglass, Analog Devices Inc., Deloitte España, Sopra Steria, Bricomart, el Col·legi d’Economistes de València, Vodafone España, Garrigues Abogados, Incliva-Institut d’Investigació Sanitària, Management Solutions, COGRASOVA, National Nederlanden, Baleària, Laboratorios Maverick, MaxLinear, Power Electronics, edorasware, Inserta Empleo-Fundación ONCE i GMV INNOVATING SOLUTIONS SL.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 27 d'Octubre de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar