Estàs a: > > Les agrupacions musicals de la Universitat ofereixen huit concerts de Nadal solidaris

Les agrupacions musicals de la Universitat ofereixen huit concerts de Nadal solidaris

Orfeó Universitari de València

Orfeó Universitari de València

Les agrupacions musicals de la Universitat de València preparen una programació musical intensa amb motiu de les festes de Nadal: un total de huit concerts, que ha encetat a Borriana l’Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres. Els concerts de Nadal d’enguany tenen un caire solidari: recaptar fons, mitjançant la creació d’una FILA ZERO per a la Casa de la Caritat.jpg
Les agrupacions musicals de la Universitat de València preparen una programació musical intensa amb motiu de les festes de Nadal: un total de huit concerts, que ha encetat a Borriana l'Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres. Els concerts de Nadal d'enguany tenen un caire solidari: recaptar fons, mitjançant la creació d'una FILA ZERO per a la casa de la Caritat de València.

Després del primer concert, l'Orfeó té diversos concerts programats: el 23 de desembre al Palau de la Música de València i el 4 de gener a l'Església de Nostra Senyora del Carme de l'Eliana.

Tots els concerts són gratuïts excepte el del Palau de la Música de València, les entrades per a aquest concert es poden adquirir a les taquilles del Palau o en www.entradas.com (entre 6 i 12 euros). El programa que interpretà està dividit en dos parts: la primera part està formada per dues obres contemporànies: Dorchester canticles de Tarik O'Regan, estrenada en 2004, per a cor acompanyat amb arpa i percussió, i Ceremony of Carols de Benjamin Britten, per a cor i arpa. La segona part la forma un conjunt de nadales clàssiques i mones que ens transportaren a tots els racons del planeta; des de Sud-amèrica fins a l'Àsia, es va fer un recorregut per tots els llocs i totes les èpoques amb un factor comú: el Nadal.

L'Escola Coral La Nau de la Universitat de València, dirigida per Mònica Perales i formada per xiquets i xiquetes de 4 a 16 anys, va oferir el seu concert de Nadal el dia 17 de desembre en el Col·legi Major Rector Peset. En el seu programa, els més menuts van cantar cançons i nadalenques populars de molt diverses procedències.

Com l'any passat, el Club Coral de La Nau Gran, dirigit per Mònica Perales, va oferir un concert de Nadal, juntament amb el cor Tramuntana de l'Escola Coral La Nau, el dia 19 de desembre a la Capella de la Sapiència de La Nau; en aquest concert intergeneracional, els més majors i els més menuts junts, van interpretar una selecció de nadalenques populars.

Per últim, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dirigida per Hilari Garcia, va realitzar dos concerts de Nadal especialment dedicats a la comunitat universitària: el dia 20 de desembre al Campus dels Tarongers i el dia 21 al de Burjassot-Paterna; va interpretar Peer Gynt (suite núm. 1) d'Edvard Grieg i la primera part (L'adoració de la terra) de La consagració de la primavera d'Igor Stravinsky.

No és la primera vegada que la Universitat promou la solidaritat a través de la cultura. Aquest estiu, arran dels incendis que afectaren les comarques valencianes, la Universitat de València va crear una Fila Zero per recaptar fons solidaris per a les zones cremades de la província. D'aquesta manera, totes les activitats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat (d'entrada lliure) es posaven al servei de la recuperació del patrimoni natural valencià tan devastat pels incendis d'estiu a través de la creació d'aquesta Fila Zero. Ara la Universitat de València obri una nova Fila Zero; els assistents als concerts de Nadal poden fer les seues aportacions voluntàries en el compte de Bankia 2038 9651 60 6400000520.

Organitza els Concerts de Nadal 2012 la Universitat de València, a través del Patronat d'Activitats Musicals de la seua Fundació General, amb el patrocini del Santan.

Programació completa en el document adjunt.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 5 de Gener de 2013
Publicat en: Música, Música, Principal

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar