Estàs a: > > La Nau acull una exposició amb motiu dels quaranta anys de l’Institut Mariano Benlliure

La Nau acull una exposició amb motiu dels quaranta anys de l’Institut Mariano Benlliure

Entre d’altres, hi participen Rafael Martí Quinto, Rosa Torres, Francisco Sebastián Nicolau, Sigfrid Monleón i els guanyadors d’un Goya

 

La Universitat de València acull l'exposició Art Ben Lliure. Memòria artística d'un centre d'ensenyament públic, que es podrà veure a la Sala Thesaurus de La Nau fins al 26 d'abril. Aquesta és una iniciativa de l'Institut Benlliure de València per commemorar els seus primers quaranta anys.

L'exposició Art Ben Lliure és el reflex d'aquests quaranta anys vertiginosos i decisius, a través del treball de vora cinquanta artistes que ara es presenta i que han passat per les aules de l'Institut del carrer d'Alboraia o que fins i tot hi fan classes. Cinquanta antics alumnes i professors, artistes de totes les tècniques i tendències, des de l'escultura fins al fotomuntatge, des de l'abstracció fins al realisme, amb obres afins al constructivisme, a la nova figuració o a la transavantguarda, a l'art pop o al minimalisme, s'han reunit en homenatge a la seua alma mater, que és el Benlliure, i han compost un mosaic d'imatges.

Al llarg d'aquests quaranta anys han canviat moltes coses, sobretot les lleis que regulen el sistema educatiu, però hi ha una qüestió que roman inalterable, el nom del centre, batejat així en record del prolífic escultor valencià Marià Benlliure i Gil (1862-1947).

La comissària de l'exposició, Pilar Moreno, una professora de matemàtiques del centre jubilada recentment, explica que al Benlliure sempre hi ha hagut una gran sensibilitat per la cultura, de fet sovint s'hi programen exposicions i a més els alumnes poden triar com a via l'itinerari del batxillerat artístic. També es pot contemplar una obra de la comissària a l'exposició.

Entre els artistes que hi exposen obres es destaquen Rafael Martí Quinto, Felip Baldó, Inma Coll, Rosa Torres, Francisco Sebastián Nicolau Mencheta, Rafael Fernández, Lucía Conejero, les fotografies del grup Kapa... També s'hi mostra el millor curtmetratge d'animació en els Goya de 2003, Señor Trapo, de dos alumnes del Benlliure, els germans Raúl i Daniel Rodríguez; el documental Karlitos, de Sigfrid Monleón, que també va ser alumne del centre; i El coche de pedales, l'ambientació del qual va ser feta per Dolo Company.

La Universitat de València, sempre sensible a les manifestacions i a la difusió de les arts i a la història social, cultural i educativa del nostre poble, s'enorgulleix d'oferir una vegada més un espai de trobada amb la presentació a La Nau de l'art concebut a l'Institut Benlliure. Ací s'ajunten professors i alumnes, gent de totes les edats i també artistes consolidats en els cercles artístics o de trajectòria menys coneguda, i fins i tot de trajectòria més coneguda en arts diferents de les plàstiques.


Data d'actualització: 5 de Maig de 2009

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar