Estàs a: > > El segle XXI i el racisme, en la programació gratuïta de l’Aula de Cinema de la Universitat

El segle XXI i el racisme, en la programació gratuïta de l’Aula de Cinema de la Universitat

Fotograma del film Todos nos llamamos Alí.

Fotograma del film Todos nos llamamos Alí.

Pel novembre continua la programació gratuïta de l’Aula de Cinema de la Universitat de València. El primer cicle, dedicat al racisme, comença dijous, 2 de novembre, al Palau de Cerveró de la Universitat. Els dimarts les sessions se celebren al Col·legi Major Rector Peset. Ambdós cicles comencen a les 18 hores, seran d’accés lliure i gratuït. Les pel·lícules s’exhibiran en versió original subtitulada i estaran precedides d’una breu presentació i seran comentades al col·loqui posterior.

La programació del cicle, que es complementa amb una sèrie d’activitats i conferències al Palau de Cerveró durant tot el mes, s’encetarà amb el cicle ´Racisme i biopolítica´ el dijous, 2 de novembre. La primera pel·lícula és ‘Todos nos llamamos Alí’ (Rainer W. Fassbinder, 1974), retrat cru sobre la reacció social a la introducció d’un element ‘estrany’ en un ambient tancat i codificat. La següent sessió, el dijous 9 de novembre, serà Dheepan (Jacques Audiard, 2015), pel·lícula que segueix les vicissituds d’un immigrant de Sri Lanka en el seu intent d’aconseguir asil polític a Europa per tal d’escapar de la guerra.

La programació continuarà dijous, 16 de novembre, amb ‘Enmienda XIII’ (Ava DuVernay, 2016), premiat documental que se submergeix en el món de la discriminació contra els negres als EUA, i la seua relació amb l’elevada taxa de criminalitat i empresonament. El cicle conclourà, dijous 23 de novembre, amb ‘El odio’ (Mathieu Kassovitz, 1995), film que s’endinsa en els barris perifèrics de París per a retratar la crua realitat de la brutalitat policial i la violència entre bandes de diferents ètnies.

Cicle ‘Relatant el segle XXI’, al Col·legi Major Rector Peset
El cicle s’obri el pròxim dimarts, 7 de novembre, amb la projecció d’‘United 93’ (Paul Greengrass, 2006), pel·lícula que reconstrueix el primer gran esdeveniment del segle XXI i el que marcaria la història des de llavors: l’11 de setembre. A partir de la recreació del segrest de l’únic avió que no arribà a impactar contra el seu objectiu, el film reconstrueix els moments de pànic, desconcert i angoixa.

La següent sessió serà dimarts, 14 de novembre, amb l’oscaritzada ‘En tierra hostil’ (Kathryn Bigelow, 2008), una cinta realitzada per Kathryn Bigelow que retrata la realitat quotidiana d’un equip d’artificiers en plena invasió americana a l’Iraq. La programació seguirà dimarts, 21 de novembre, amb ‘5 cámaras rotas’ (Emad Burnat i Guy Davidi, 2011), un interessant acostament des del documental a l’ocupació israeliana del territori palestí a través de la mirada d’un camperol àrab que tot i les dificultats tracta de registrar la realitat amb les seues càmeres. Per últim, dimarts 28 de novembre, es tanca la programació amb ‘Margin Call’ (J.C. Chandor, 2011), pel·lícula sobre les hores prèvies a la caiguda de les grans entitats financeres.

Més informació i programació completa

Data d'actualització: 31 d'Octubre de 2017
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar