Estàs a: > > El projecte europeu Erasmus+ Scene Network culmina a València amb l’Erasmus Scene European Festival

El projecte europeu Erasmus+ Scene Network culmina a València amb l’Erasmus Scene European Festival

Un moment de la reunió de treball a Pàdua, Itàlia.

Un moment de la reunió de treball a Pàdua, Itàlia.

El projecte europeu teatral Erasmus+ Scene Network, liderat per la Fundació General de la Universitat de València, culminarà el pròxim mes de maig a València amb l’organització de l’Erasmus Scene European Festival al Centre Cultural La Nau. Els socis de les tres seus (Marburg, Pàdua i València) es reuniran en una trobada que posarà el passador d’or a un any de treball en xarxa a Europa.

De cara al festival de maig, l’equip coordinador de València va viatjar a Pàdua (Itàlia) per a treballar en el projecte, un programa en xarxa integrat per la Universitat de Pàdua (Itàlia), Dramarasmus i.V. de Marburg (Alemanya) i Escena Erasmus de la Universitat de València (València, Espanya) que és, a més, la seu europea del programa.

“En la trobada de Pàdua, la Fundació General de la Universitat de València, coordinadora del projecte, en les diverses sessions celebrades amb els socis, ha analitzat l’estat del projecte en totes les seues àrees: pressupostària, qüestions legals, sobre els elements de difusió, xarxes socials i les eines de gestió per a la incorporació dels participants. A més, s’han establit accions a dur a terme dins del pla de comunicació. Aquestes sessions han servit per a dur a terme una avaluació a nivell intern de l’execució del projecte, definint propostes de millora en alguns aspectes”, ha apuntat el gerent, Cristóbal Suria.

Així mateix, la reunió a Itàlia ha permés al grup “compartir idees sobre la implementació de les pròximes accions, com l’App del projecte que es desenvoluparà sota la coordinació del soci de Marburg”, ha anunciat.

Per la seua banda, els directors de la companyia de teatre CRIT, també membre del programa a València, han afegit que a Pàdua s’ha pogut “coordinar el projecte dramatúrgic i artístic del que es partirà per a la creació dels tres espectacles que es presentaran en l’Erasmus Scene European Festival que se celebraran al maig a València, a més de coordinar les tasques pedagògiques i la preparació per a l’arribada dels nous alumnes”.

Aquests alumnes nous comptaran enguany, a més, amb la participació de sis persones refugiades que, per primera vegada, actuaran en un espectacle d’Escena Erasmus mitjançant la col·laboració de la Universitat i CEAR València (Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat). A partir d’aquest mes, començaran el taller de formació actoral juntament amb els alumnes de la Universitat de València i els estudiants Erasmus seleccionats en la convocatòria. El grup Escena Erasmus d’enguany finalitzarà la seua formació amb un espectacle que serà representat en diferents llocs, entre ells els de la gira ´Les Petites Europes’, que visitarà el pròxim estiu diverses localitats valencianes.

Així, gràcies a Erasmus+ Scene Network, el grup d’Escena Erasmus serà enguany encara més divers. Si fins ara conformaven el grup estudiants Erasmus i alumnes de la Universitat, ara se’ls uniran actors refugiats i immigrants. Tots aprendran idiomes, usant el teatre com a vehicle d’intercanvi. I aquesta acció s´’extrapolarà a les seus d’Alemanya i Itàlia.

El millor puntuat
Erasmus+ Scene Network va ser el projecte millor puntuat de la UE de tots els que es van presentar a la convocatòria espanyola del 2016. La seua singularitat està en l’oportunitat de fomentar l’intercanvi internacional a través de les arts escèniques i la capacitat per a exportar el model Escena Erasmus a altres països en els quals ja s’ha implantat.

Així doncs, la concessió del projecte implica reunions entre els socis: la Universitat de Marburg, la Universitat de Pàdua i Escena Erasmus de la Universitat de València. La primera trobada es va celebrar el passat mes de juny a Alemanya, on es va presentar el projecte; a l’octubre, ha tingut lloc a Pàdua la reunió amb els socis italians, avançant en tasques de funcionament i gestió; i al maig del 2018, València serà la seu de la cloenda amb l’organització de l’Erasmus Scene European Festival.

Data d'actualització: 2 de Novembre de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar