Estàs a: > > La vida de Darwin es representa a La Nau i al Campus de Burjassot-Paterna

La vida de Darwin es representa a La Nau i al Campus de Burjassot-Paterna

Una escena de ''Darwin''

Una escena de ''Darwin''

La Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau i la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna han acollit l´obra ´Darwin´ (adaptació de la correspondència entre Charles Darwin i Asa Gray), per Dramatúrgia 2000, amb la col·laboració de Zircó Produccions i dirigida per Imma Sancho. L´obra s´emmarca en la programació de l´Aula de Teatre del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat.

La Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau i la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna han acollit l´obra ´Darwin´ (adaptació de la correspondència entre Charles Darwin i Asa Gray), per Dramatúrgia 2000, amb la col·laboració de Zircó Produccions i dirigida per Imma Sancho. L´obra s´emmarca en la programació de l´Aula de Teatre del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

Aquesta programació inclou una trentena d´obres fins al proper mes de maig. Totes les representacions es realitzen a les 19:30 hores, a la Sala Matilde Salvador de La Nau, i les entrades, lliures amb invitació, es poden recollir dues hores abans del començament de l´obra en la consergeria del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Darwin és una peça teatral per a dos actors (Juli Cantó interpreta Charles Darwin i Enric Juezas, Asa Gray) basada en el text Re:Disseny (adaptació de la correspondència de Charles Darwin amb Asa Gray) escrit pel dramaturg i zoòleg anglés Craig Baxter a partir de la correspondència que Charles Darwin va mantindre amb el seu amic, el botànic nord-americà Asa Gray, des de 1855 fins a la seua mort en 1882.

La peça va ser un encàrrec del Darwin Correspondence Project, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), amb el suport de la Fundació John Templeton (EUA), amb motiu de la celebració del 200 aniversari de naixement de Darwin i el 150 aniversari de la publicació de L´origen de les espècies.

A partir de la correspondència entre tots dos científics, Baxter construeix aquesta peça dramàtica mitjançant la qual es recorren no solament els progressos científics dels dos personatges, sinó també la seua relació d´amistat i, fins i tot, les discrepàncies que tots dos mantenien pel que fa a algunes de les teories darwinianes. Al llarg de l´hora que dura la representació, el públic assisteix als moments clau de la vida de Darwin, i pot reconéixer el gran contingut didacticocientífic que la peça posseeix, dramatitzat per Baxter de forma comprensible i amena per a l´espectador, ja que no requereix una formació científica específica per endinsar-se en els conceptes darwinians.

 

Data d'actualització: 1 de Març de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar