Estàs a: > > La Universitat de València presenta el seu patrimoni en la Fira del Llibre de València

La Universitat de València presenta el seu patrimoni en la Fira del Llibre de València

El llibre conté una àmplia selecció dels béns culturals de la institució

 

La Fira del Llibre de València va acollir la presentació del llibre La Universitat de València y su patrimonio cultural el passat 28 de abril. En l'acte varen intervindre Francisco Tomás, rector de la Universitat de València; Rafael Gil, vicerector de cultura; i Daniel Benito, director de l'Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural de la Universitat de València.

El llibre és dedicat a exposar el ric i variat patrimoni historicoartístic de la Universitat de València. Conté una àmplia selecció dels seus béns culturals més preats que s'han anat reunint al llarg dels seus més de cinc segles de vida. L'obra, magníficament il·lustrada, és composta per dos volums. El primer és dedicat a estudis sobre les diverses col·leccions patrimonials i a la història de la Universitat, amb capítols escrits per investigadors especialitzats. El segon conté capítols sobre els processos de restauració del patrimoni pictòric de la Universitat de València i una ressenya biogràfica sobre els principals artistes relacionats amb la valuosa col·lecció universitària, juntament amb un catàleg d'obra raonat. Amb un estil amè i alhora rigorós, basat en una efectiva i actualitzada catalogació dels seus fons, la Universitat de València presenta aquesta obra d'indubtable interès per al coneixement i la valoració del patrimoni cultural valencià a partir d'una part fonamental: l'extensa i magnífica col·lecció universitària.

El llibre, del qual es prepara a hores d'ara una edició digital, ha estat realitzat per l'Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural de la Universitat de València, dedicada des de l'any 1985 a l'estudi, la conservació i la difusió del patrimoni cultural universitari i a la posada en valor dels seus fons i col·leccions.

http://www.uv.es/patrimoni


Data d'actualització: 2 de Juny de 2009

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar