Estàs a: > > Un estudi de l’OPAL, entre un dels deu millors treballs que es presentaran en l’EAWOP Congress 2013 de Münster, Alemanya

Un estudi de l’OPAL, entre un dels deu millors treballs que es presentaran en l’EAWOP Congress 2013 de Münster, Alemanya

Seu OPAL

Seu OPAL

Un estudi de l’OPAL, desenvolupat en el marc de la recerca sobre la inserció laboral dels titulats de la Universitat de València, ha sigut seleccionat com un dels deu millors treballs que es presentaran en el XVI Congrés Europeu de Psicologia del Treball i de les Organitzacions (EAWOP Congress 2013), que se celebrarà en maig a Münster (Alemanya). Aquesta selecció suposa la nominació de l’OPAL per a optar al Premi al Millor Treball del congrés.

Un estudi de l’OPAL, desenvolupat en el marc de la recerca sobre la inserció laboral dels titulats i titulades de la Universitat de València, ha sigut seleccionat com un dels deu millors treballs que es presentaran en el XVI Congrés Europeu de Psicologia del Treball i de les Organitzacions (EAWOP Congress 2013), que se celebrarà en maig a Münster (Alemanya). Aquesta selecció suposa la nominació automàtica de l’OPAL per a optar al Premi al Millor Treball del congrés.

La selecció de treballs es va realitzar sobre la base de les avaluacions d’un panell d’investigadors que van revisar els més de 1.600 estudis remesos al congrés. El treball de l’OPAL va rebre les màximes avaluacions.

L’estudi, titulat ‘The influence of education-job match on university graduates’ job quality. A longitudinal study’, investiga la influència de tindre una primera ocupació ajustada al nivell d’estudis dels titulats i titulades sobre la qualitat de l’ocupació que tenien sis anys després. Els resultats obtinguts indiquen que com més gran era l’ajust inicial entre el nivell d’estudis requerit pel lloc i el que tenien els titulats, major era el salari, la categoria professional, i la satisfacció laboral sis anys després.

El treball ha sigut desenvolupat en col·laboració amb l’Institut Universitari de Recerca en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) de la Universitat de València.

Data d'actualització: 9 d'Abril de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar