Estàs a: > > L’historiador Enzo Traverso parla a La Nau de les revolucions del segle XX

L’historiador Enzo Traverso parla a La Nau de les revolucions del segle XX

L´historiador Enzo Traverso

L´historiador Enzo Traverso

La Càtedra Alfons Cucó de Reflexió Política Europea del Centre Internacional de Gandia i l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València programaren, el passat 15 de desembre, al Centre Cultural La Nau, la conferència ‘Un espectro ronda el pasado: Historizar las revoluciones del siglo XX’, de l’historiador Enzo Traverso.

L’activitat, que va tindre lloc a l’Aula Magna, va estar emmarcada en el cicle ‘Desembre Europeu’, organitzat per la Universitat de València, a través del Centre de Documentació Europea, i que se celebra amb motiu del 30 aniversari del projecte de mobilitat Erasmus Mundus, ara anomenat Erasmus+.

Traverso (Gavi, Piemont, 14 d’octubre de 1957) és un dels més importants historiadors de les idees del segle XX. Catedràtic a la Universitat de Cornell, entre els seus temes de recerca destaquen l’Holocaust nazi i el totalitarisme, així com la relació dels intel·lectuals amb aquests processos històrics que influeixen en les discussions polítiques del present. Aquest interés l’ha portat a aprofundir sobre l’antinòmia entre història i memòria a partir dels problemes metodològics que planteja la història contemporània i el valor subjectiu del testimoniatge, emmarcat en la diacronia passat-present. En la seua obra és palpable la influència rebuda de l’Escola de Frankfurt. S’especialitza en la filosofia jueva alemanya, en el nazisme, l’antisemitisme i en les guerres mundials.

Data d'actualització: 18 de Desembre de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar