ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València, estrena ‘Un dubte raonable’
Estás en: > > ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València, estrena ‘Un dubte raonable’

ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València, estrena ‘Un dubte raonable’

Cartell obra Un dubte raonable, ASSAIG.

Cartell obra Un dubte raonable, ASSAIG.

ASSAIG (Grup de Teatre de la Universitat de València) va estrenar, el passat 4 de desembre, el seu nou muntatge, ‘Un dubte raonable’, a La Nau. L’obra, dirigida per Pep Sanchis, es basava en textos de l’escriptor i guionista nord-americà Reginald Rose (1920-2002). Així, el grup de teatre universitari va posar de manifest l´alta qualitat i el treball del seu repart.

L’argument de l’obra, que va ser representada els dies 4, 5 i 7, ambientada a la ciutat de Nova York (1957), tractava sobre els membres d’un jurat, format per homes i dones, que rebien l’encàrrec de jutjar un adolescent acusat d’haver matat el seu pare. Dels 12 membres, 11 estaven convençuts que l’acusat era culpable de l’assassinat, però una membre del jurat creïa en la seua innocència. A poc a poc se n´anaven descobrint les misèries dels seus companys.

ASSAIG revisava el text original ‘Twelve Angry Men’, de Reginald Rose, i a partir de la pregunta ‘I si part del jurat foren dones?’ arribaven a la conclusió que tant homes com dones cauen en els mateixos errors. Segons el director d’ASSAIG i d’aquest espectacle, Pep Sanchis, “l’obra tracta de reivindicar la justícia i reflectir què passa en l’ésser humà perquè siga just o injust”. Amb tot, va concloure que la hipocresia continua, després de 60 anys, ja que l’estrena original va ser el 1957.

Pep Sanchis destacà la qualitat i el treball dels actors i les actrius, i en aquest sentit assegurà que el grup de teatre de la Universitat de València “es troba en un moment àlgid per oferir a la societat un treball universitari de molt bona qualitat”, i afirmà que “el punt d’interpretació que es veurà a l’escenari ha arribat a un nivell molt alt”.

Adquisició d´entrades

Fecha de actualización: 11 de Diciembre de 2017

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar