Estàs a: > > L’Orquestra Filharmònica de la Universitat i cinc formacions corals ofereixen el tradicional concert de Nadal al Palau de la Música

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat i cinc formacions corals ofereixen el tradicional concert de Nadal al Palau de la Música

Imatge del Concert de Nadal al Palau de la Música el 2016.

Imatge del Concert de Nadal al Palau de la Música el 2016.

Les agrupacions musicals de la Universitat de València prepararen una programació musical molt intensa amb motiu de les festes de Nadal en diverses ciutats i espais universitaris: un total de 10 concerts, amb l’actuació destacada de l’Orquestra Filharmònica i el cor de dones A cau d’orella, a més d’altres agrupacions corals, al Palau de la Música de València, el passat 17 de desembre.

En el concert hi actuaren l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, el cor de dones A cau d’orella i quatre corals infantils: l’Escola Coral la Nau de la Universitat de València, l’Escola Coral de l’Eliana, l’Escuela Coral UM d’Almansa i la Schola Cantorum d’Aldaia; tots sota la direcció d’Hilari Garcia Gázquez.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat dissenyà per a l’actuació al Palau de la Música un concert propi d’aquestes dates. Segons explicà el seu director, Hilari Garcia, “hem projectat un programa amb una primera part de caràcter festiu, de celebració, nadalenca i divertida, amb danses centreeuropees i obres que el públic identificarà de seguida, de manera que la seua implicació serà immediata”. L’Orquestra recordà la famosa dansa rusa del Trencanous, les Danses hongareses de Brahms, les Danses eslaves de Dvorák i les Danses polovtsianes del Príncep Ígor compostes per Borodín. En definitiva, una música popular destinada a majors i infants.

Després del descans, l’Orquestra tornà “a la Mediterrània”. Integrada per dues obres, la segona part arrancà amb la Suite Nadalenca d’Albert Guinovart. “Les nadalenques sempre estan presents en aquest concert”, va reconéixer el director. I va cloure l’espectacle l’estrena absoluta de l’obra El ninot de neu, composta per Amparo Edo, actual subdirectora del Departament de Composició del Berklee College of Music de Boston i exmembre de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat. “Estem molt il·lusionats amb aquesta estrena, encara que no és una obra de temàtica nadalenca, sí que és hivernal i encaixa perfectament en el programa”, afirmà Hilari Garcia, qui avançà “algunes sorpreses” durant l’espectacle.

L’escena del Palau comptà amb vora 200 intèrprets en aquest concert que va reunir diverses formacions i que enguany celebrà ja la seua cinquena edició.

A més d’aquest concert, les distintes formacions musicals universitàries van oferir diversos concerts en altres ciutats i espais universitaris pel Nadal.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 9 de Gener de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar