Estàs a: > > Amics i Antics Alumnes enceta abril amb una visita a l’arquitectura valenciana de la Segona República

Amics i Antics Alumnes enceta abril amb una visita a l’arquitectura valenciana de la Segona República

Ateneu Mercantil de València

Ateneu Mercantil de València

Un nou monogràfic de la Segona República protagonitza les activitats organitzades en abril per Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València. Aquesta vegada, el col·lectiu realitzarà un recorregut per l’arquitectura valenciana dels anys trenta, de la mà de l’expert Josep Maria Sancho. L’eixida serà el 13 d’abril i el termini per inscriure’s ja està obert.

Un nou monogràfic de la Segona República protagonitza les activitats organitzades en abril per Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València. Aquesta vegada, el col·lectiu realitzarà un recorregut per l’arquitectura valenciana dels anys trenta, de la mà de l’expert Josep Maria Sancho. L’eixida serà el 13 d’abril i el termini per inscriure’s ja està obert.

L’historiador Almela i Vives ja va escriure l’any 1932 sobre la transformació arquitectònica que estava tenint lloc en aquella dècada el centre de València. Ara, quasi un segle més tard, el col·lectiu Amics i Antics Alumnes vol recordar el seu origen fent una passejada per aquesta emblemàtica arquitectura: el barri de Sant Francesc, centre de la nova ciutat bastida durant els anys trenta. Són edificis d’aquesta avantguarda el cinema Capitol, els edificis Cànovas i Tortosa-Martínez Sala o l’Ateneu Mercantil.

En abril, Amics i Antics Alumnes continua celebrant l’Any Estellés. El dia 27 realitzarà una senda literària a Xàtiva. Amb l’actor Vicent Grande i el professor Ximo Corts, es durà a terme la pujada al castell per a passejar després per les muralles de llevant, l’església de Sant Josep, Sant Feliu, La nevera, la Cova de les Goletes i la dels Lleons fins al Castell major. Tot allò acompanyats pels versos del poeta valencià. El període per inscriure’s s’obri el 9 d’abril i finalitza el dia 12.

D’altra banda, el col·lectiu proposa aquest mes dues eixides emmarcades en el cicle ‘València, per dins i per fora’, amb les quals els visitants coneixeran la portentosa vida del Pare Vicent, a través dels indrets vicentins que resten a València, i el luxe dels Mosaics de l’Horta Nord, amb una visita a Almàssera i l’Horta, una de les zones més productives i de més alt valor paisatgístic, per arribar al barri de Nolla, al seu Palauet, i encetar una nova caminada cap a Meliana, diverses façanes de la qual romanen engalanades per taulells de Nolla, fàbrica fundada el 1860. Les excursions seran els dies 13 i 20 d’abril, respectivament.

El 25 d’abril, finalment, Amics i Antics Alumnes té una nova proposta gastronòmica. És el sisé tast de primavera, a ritme de còctel, organitzat per El Taller-Bodegas Torres i per al qual cal inscriure’s a partir del 9 d’abril. Qui s’apunte aprendrà a elaborar fantàstics còctels amb ginebra, rom, tequila i brandi amb el campió d’Espanya de coctelera Hilari Fombuena. El taller tindrà lloc a les instal·lacions de Valencia Club Cocina, plaça Sant Felip Neri 6b, a València.

I, encara que fins al 5 de maig no es realitzarà la romeria pel camí de pelegrins, del 15 al 19 d’abril romandrà obert el termini per inscriure’s en aquesta aventura, consistent en una ruta verda des d’Ares del Maestre fins a Catí o una ruta dels pobles amb xicotets recorreguts per la rodalia dels municipis amb Joan V. Candel, guia de Fil-per-Randa, coincidint amb la festa de l’arribada dels pelegrins que baixen de Castellfort. Es farà un dinar de camp a base de pastes i entrepans, i es podrà tastar la famosa olla dels pelegrins.

Totes aquestes activitats estan organitzades amb la col·laboració del Club de Viatges Fil-per-Randa.

Més informació sobre dates, inscripcions, preus i horaris, en la pàgina web d’Amics i Antics Alumnes: www.uv.es/amics

Documents adjunts:
Data d'actualització: 10 d'Abril de 2013
Publicat en: Oci i temps lliure

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar