‘Los Clásicos de Radio Nacional’, en La Nau de la Universitat
Estás en: > > ‘Los Clásicos de Radio Nacional’, en La Nau de la Universitat

‘Los Clásicos de Radio Nacional’, en La Nau de la Universitat

Capella de Ministrers, en Radio Clásica de RNE

Capella de Ministrers, en Radio Clásica de RNE

‘Los Clásicos de Radio Nacional’ han viatjat a València per a obrir les portes del Paranimf de la Universitat, situat en el Centre Cultural La Nau i trobar-se en directe amb els oients. Dilluns 22 d’abril, Mikaela Vergara i Carlos Santos han dirigit i presentat un programa especial amb actuacions en directe del grup Capella de Ministrers que, davall la direcció de Carles Magraner, recuperen el paper de la dona en la música durant l’Edat Mitjana i el Renaixement.

‘Los Clásicos de Radio Nacional’ han viatjat a València per a obrir les portes del Paranimf de la Universitat, situat en el Centre Cultural La Nau i trobar-se en directe amb els oients. Dilluns 22 d’abril, Mikaela Vergara i Carlos Santos han dirigit i presentat un programa especial amb actuacions en directe del grup Capella de Ministrers que, davall la direcció de Carles Magraner, recuperen el paper de la dona en la música durant l’Edat Mitjana i el Renaixement.

En la tertúlia hi han intervingut Antonio Ariño, vicerrector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València; Inmaculada Tomás, directora de l’Institut Valencià de la Música-CulturArts, i José Miguel Lorenzo, doctor especialista en dones en l’Edat Mitjana.

Al llarg del programa el públic congregat ha participat en jocs i concursos i ha gaudit d’actuacions en directe a càrrec de Capella de Ministrers, un prestigiós grup especialitzat en la recuperació del patrimoni històric de la música antiga que celebra el seu XXV aniversari. Davall la direcció de Carles Magraner, ha interpretat una selecció del repertori que s’inclou en el seu nou treball titulat ‘La Cité des Dames’ i que gira entorn del llegat de les dones compositores durant l’Edat Mitjana i el Renaixement. Els músics convocats són membres destacats de Capella de Ministrers: Pilar Esteban (veu), Mara Aranda (veu), Ignasi Jordá (clau), David Antich (flauta), Pau Ballester (percussió) i Jota Martínez (corda).

Capella de Ministrers celebra el seu XXV aniversari
Des de la seua creació l’any 1987, el grup Capella de Ministrers, davall la direcció de Carles Magraner, ha desenvolupat una important tasca investigadora i musicològica en favor del patrimoni musical espanyol, des de l’Edat Mitjana fins al segle XIX. El resultat, transformat en testimoniatge musical, conjuga a la perfecció tres factors clau: el rigor històric, la sensibilitat musical i, molt especialment, un incontenible desig de comunicació.

Junt amb intèrprets de primera fila, especialitzats en el repertori històric, Capella de Ministrers col·labora amb investigadors acadèmics, musicòlegs i experts en altres disciplines com és el cas de Ferran Adrià, qui escriu el pròleg del treball dedicat a les ‘Ensaladas de Mateo Flecha’ y ‘Bartolomé Cárceres’, o el Premio Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa qui va escriure un article del llibre-disc dedicat a les músiques sobre ‘Los Viajes de Tirant lo Blanch’, un projecte que commemorava els 500 anys de la primera edició en castellà de la novel·la d’aventures de Joanot Martorell.

La seua activitat ha anat més enllà de l’estrictament musical, realitzant incursions en les arts escèniques en col·laboració amb reconeguts directors com Àlex Rigola, Juli Leal, Vicent el Genovés, Jaume Martorell i Bigas Luna; amb coreògrafs com Santiago Sempere, amb el Cor de la Generalitat Valenciana i amb músics d’altres disciplines com Joan Enric Lluna o Miguel Marín. Capella de Ministrers ha recuperat la versió escenificada de la sarsuela inèdita ‘La madrileña’ de Vicente Martín i Soler, el primer ‘Oratorio Sacre’ espanyol, i una aproximació històrica a la interpretació del drama en dues parts per a la Festa de l’Asunción de la Mare de Déu d’Elx.

 

Fecha de actualización: 23 de Abril de 2013
Published in: Agenda, Música, Música

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar