Estàs a: > > Èxit de participació en les primeres Jornades ‘Escriptura i vida: Manuel Vázquez Montalbán en la memòria’

Èxit de participació en les primeres Jornades ‘Escriptura i vida: Manuel Vázquez Montalbán en la memòria’

Conferència de Mariano Sánchez

Conferència de Mariano Sánchez

Prop de seixanta persones han participat en la primera de les conferències que integren el cicle Jornades ‘Escriptura i vida: Manuel Vázquez Montalbán en la memòria’, organitzades per la Universitat de València-Centre de Gandia, la Universitat Popular i l’Ajuntament de la ciutat. El cicle continua hui dilluns 29 d’abril amb la ponència d’Áurea Ortiz: ‘De la novel·la al thriller: filmografia de Manuel Vázquez Montalbán’.

Prop de seixanta persones han participat aquesta setmana en la primera de les conferències que integren el cicle Jornades ‘Escriptura i vida: Manuel Vázquez Montalbán en la memòria’, organitzades per la Universitat de València-Centre de Gandia, la Universitat Popular i l’Ajuntament de de la ciutat. El cicle continua hui dilluns 29 d’abril amb la intervenció d’Áurea Ortiz i la conferència, ‘De la novel·la al thriller: filmografia de Manuel Vázquez Montalbán’.

Ortiz és professora de cinema en el Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València i des de l’any 1989 ha ocupat diferents comeses a l’Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay. Exerceix a més com a crítica cinematogràfica en publicacions especialitzades com ara Nosferatu, Viridiana o Archivos de la Filmoteca, i ha publicat, entre altres treballs, ‘La pintura en el cine. Cuestiones de representación visual’ i ‘La arquitectura en el cine. Lugares para la ficción’.

La següent conferència es desenvoluparà el dia 6 de maig amb el títol ‘Experiència moral i experiència crítica: una biografia’, amb la participació de l’escriptor i periodista Alfons Cervera. Cervera va publicar el seu primer llibre, ‘De vampiros y otros asuntos amorosos’, l’any 1984. A aquest li han seguit nombroses obres, tant novel·les, assaigs com poemaris, que l’han fet mereixedor d’importants reconeixements i premis. Una de les constants als seus treballs és donar veu als perdedors de la Guerra Civil espanyola.

Les jornades es clausuraran el dia 13 de maig amb la projecció de la pel·lícula ‘Asesinato en el Comité Central’ (Vicente Aranda, 1981) i una xarrada-col·loqui posterior.

Més informació sobre les jornades, en el web:
www.uv.es/cig

 

Documents adjunts:
Data d'actualització: 29 d'Abril de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar