Estàs a: > > Hui, acte de sensibilització amb els malalts mentals de països pobres

Hui, acte de sensibilització amb els malalts mentals de països pobres

El Patronat Sud-Nord col·labora en l´organització de l´acte
L'ONGD Juan Ciudad presenta hui dijous 7 de maig, a la Universitat de València, una iniciativa pionera de sensibilització i informació sobre la salut mental als països empobrits. L'objectiu d'aquesta activitat és "sensibilitzar la població de la Comunitat Valenciana sobre les carències i dificultats de la salut mental als països en vies de desenvolupament" i denunciar les condicions de maltractament i marginació en les quals es troben milions de malalts mentals en tot el món. La campanya, organitzada per l'ONGD vinculada amb els Germans de Sant Joan de Déu, compta amb la subvenció de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de la Universitat de València i també es realitzarà a la Universitat Miguel Hernández d'Elx i a la Universitat Jaume I de Castelló, els dies 28 i 29 de maig respectivament.

L'acte de la Universitat de València es desenvoluparà a partir de les 10 hores de hui dijous a la Sala Villalonga de la Facultat d'Economia (Campus dels Tarongers), amb la intervenció de Joaquín Azagra Ros, president executiu del Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València; Pilar Collada Capilla, directora general de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Generalitat; José María Montserrat Montesdeoca, responsable de Juan Ciudad ONGD-Comunitat Valenciana; Pascual Piles Ferrando, superior provincial de Sant Rafael Aragó OHSJD.

Així mateix, en l'acte intervindran els experts en psiquiatria Antonio Espino Granado i Josep Ramos Montes, com també l'expert en cooperació i salut mental a Àfrica Ramón Ferreró Tolosa. En molts països del continent africà no hi ha polítiques per afrontar la salut mental i s'interpreta aquesta malaltia com a producte del mal d'ull o de la possessió demoníaca, amb la qual cosa el rebuig social i familiar és encara més greu. Quan algun tipus de malaltia mental apareix en un nucli familiar, sovint es decideix immobilitzar i aïllar el pacient tot encadenant-lo a un tronc o pedra perquè no puga moure's. Per a això es busca un lloc suficientment apartat del poble per tal de no escoltar les seues veus.

Juan Ciudad ONGD, creada el 1991 pels Germans de Sant Joan de Déu per al desenvolupament humà sostenible i la cooperació internacional, dóna suport actualment a díhuit centres dedicats exclusivament a la salut mental en dotze països d'Amèrica Llatina i Àfrica, com ara Hondures, Bolívia, Senegal i Moçambic. Amb tot, són altres molts els centres amb què compta, com ara hospitals, dispensaris i albergs de transeünts i geriàtrics en els quals també s'atenen persones amb trastorns mentals, com ara el cas d'addiccions a l'alcohol i drogues, depressió, demències senils i patologies associades.


Data d'actualització: 8 de Maig de 2009

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar