Estàs a: > > Amics i Antics Alumnes se submergeix, en maig, en el modernisme popular del Cabanyal

Amics i Antics Alumnes se submergeix, en maig, en el modernisme popular del Cabanyal

Imatge panoràmica del Cabanyal

Imatge panoràmica del Cabanyal

Amics i Antics Alumnes s’introdueix en maig dins de la bellesa del modernisme popular que ofereix el Cabanyal Canyamelar, un barri que sobreviu als plans de prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez i que manté l’encant i el valor patrimonial de vell. Els visitants faran una passejada el dia 25, acompanyats per Joan V. Candel, guia de Fil-per-Randa, per les Drassanes del Grau, el Canyamelar i el Cabanyal.

Amics i Antics Alumnes s’introdueix en maig dins de la bellesa del modernisme popular que ofereix el Cabanyal Canyamelar, un barri que sobreviu als plans de prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez i que manté l’encant i el valor patrimonial de vell. Els visitants faran una passejada el dia 25, acompanyats per Joan V. Candel, guia de Fil-per-Randa, per les Drassanes del Grau, el Canyamelar i el Cabanyal, esguitats increïblement pel moviment modernista del segle passat.

Aquest és un dels temes que centraran les activitats organitzades pel col·lectiu Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València, juntament amb el Club de Viatges Fil-per-Randa, per al pròxim mes de maig. Els cicles ‘València, per dins i per fora’ i ‘Ruta dels pobles’ conformen la resta de la programació.

En total són tres les propostes emmarcades dins del cicle ‘València, per dins i per fora’. L’eixida del pròxim dia 11 es titula ‘Els versos de la mitja lluna’ i consisteix en un passeig musical pel jardí neoclàssic de Monfort, guiat pels versos dels poetes arabicvalencians i acompanyat per dos violins i l’actor Vicent Grande.

En la mateixa jornada, Amics i Antics Alumnes coneixerà d’a prop les cúpules més emblemàtiques de València: Escoles Pies, el Mercat Central, Correus, la Basílica de la Mare de Déu i l’antiga església de Sant Pius V. Aquesta última convertida en la seu actual del Museu de Belles Arts de la ciutat.

Un camí morisc, a la Ruta dels Pobles
‘Tales-Benitandús. Els moriscs de Pedro Aman i la Inquisició’ és el títol de l’activitat proposada per Amics i Antics Alumnes el pròxim dia 19. Els participants visitaran l’impressionant paratge geològic creat per l’erosió de les aigües, conegut com els Òrgans de Benitandús per la seua enorme semblança amb els tubs d’un òrgan. Es durà a terme una ruta verda conjunta en la primera part fins a Benitandús. Després, un grup pujarà fins als Òrgans en un recorregut entre pins i sureres, acompanyat pel guia de muntanya Vicent Llosà.

L’altre grup passejarà pel municipi d’Onda per a visitar la plaça de l’Almodí, l’església de la Sang, el raval de la moreria i la jueria, entre altres emplaçaments. També realitzarà una caminada rural d’Onda a Tales, seguint la via morisca de Pedro Aman, processat per la Inquisició. Tot això, juntament amb l’historiador Manuel Carceller.

Finalment, del 13 al 17 de maig estarà obert el termini per a inscriure’s en la ruta ‘Salzedella, el jardí de les cireres’ que es realitzarà el 2 de juny.

Més informació sobre dates, inscripcions, preus i horaris, en la pàgina web d’Amics i Antics Alumnes (www.uv.es/amics) i en el programa adjunt:

 

Documents adjunts:
Data d'actualització: 29 d'Abril de 2013
Publicat en: Oci i temps lliure

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar