Estàs a: > > L’Orquestra Filharmònica de la Universitat recupera les òperes i sarsueles més conegudes en una gala lírica al Palau de la Música

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat recupera les òperes i sarsueles més conegudes en una gala lírica al Palau de la Música

Cartell de la Gala Lírica

Cartell de la Gala Lírica

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València va oferir diumenge, 5 de maig, una gala lírica a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València. Va comptar amb les intervencions del Cor Amici Musicae, de l’Auditori de Saragossa, la soprano Marta Matheu i el tenor Vicente Ombuena, dirigits per Hilari Garcia.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València va oferir diumenge, 5 de maig, una gala lírica a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València. Va comptar amb les intervencions del Cor Amici Musicae, de l’Auditori de Saragossa, la soprano Marta Matheu i el tenor Vicente Ombuena, dirigits per Hilari Garcia, director de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. Un elenc de més de cent cinquanta artistes, que interpretaren una selecció dels duos i cors més importants del gènere líric.

El programa s´estructurà en dues parts, basades en els dos grans gèneres lírics: l’òpera i la sarsuela. En la primera part interpretaren àries, duos i cors d’òpera, i com que aquest gènere va sorgir a Itàlia, el programa en rescatà els principals exponents: Giuseppe Verdi, del qual se celebra enguany el bicentenari del seu naixement, Giacomo Puccini, Vicenzo Bellini i Gaetano Donizetti, a més de l’espanyol Manuel Penella. En aquesta part s’interpretà una selecció d’àries, duos i cors de les obres més importants d’aquests compositors romàntics italians. De Verdi, el públic escoltà alguns dels passatges més destacats de ‘Rigoletto’, ‘Aida’ o ‘Nabucco’, a més de la famosa ària ‘O mio babbino caro’, de Puccini, considerat el successor de Verdi. La primera part d’aquest programa va concloure amb dues peces de l’obra més important del compositor valencià Manuel Penella, ‘El gato montés’, que es va estrenar com a òpera al Teatre Principal de València el 1917.

La segona part del recital es dedicà a la sarsuela, el gran gènere líric espanyol. Interpretaren una selecció de preludis, romances, duos i cors dels autors de sarsuela més rellevants, com ara Tomás Bretón (‘La verbena de la Paloma’) o Federico Moreno Torroba (‘Luisa Fernanda’). Destacà, per descomptat, la important aportació al gènere dels valencians Federico Chueca (‘La Gran Vía’), Ruperto Chapí (‘La Revoltosa’), José Serrano (‘El trust de los tenorios)’, i Juan Vert (‘La del soto del parral’).

Data d'actualització: 29 de Maig de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar